FOLKLOR - OGLEDALO NARODA

Izvor: Kurir, 15.Jul.2010, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOLKLOR - OGLEDALO NARODA

BEOGRAD - Kultura je najbolji most povezivanja među ljudima, a izvorna pesma i igra prezentuju najlepše utiske o nekom narodu, izjavila je gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner prilikom prijema učesnika šestog po redu Internacionalnog festivala folklora.

Ona je u Skupštini Beograda podsetila da ove godine na festivalu učestvuje devet folklornih ansambala, više od 300 učesnika sa četiri kontinenta, kao i sedam eminentnih domaćih grupa. "Domaća publika, koja poštuje i voli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << folklorne plesove, imala je priliku da od 9. do 15. jula uživa u njihovim izvedbama," istakla je Avžnerova.

Ove godine na festivalu učestvuju ansambli iz Indije, Izraela, Kostarike, Belorusije, Španije, Italije, Grčke i Poljske. Glavni program festivala odigrava se, u večernjim satima, kod Sahat kule na Kalemegdanu, a prateći programi u Etnografskom muzeju i u domovima penzionera na Bežanijskoj kosi i Pančevu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Izvorna pesma i folklor - ogledalo naroda

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2010, 07:39

BEOGRAD - Kultura je najbolji most povezivanja među ljudima, a izvorna pesma i igra prezentuju najlepše utiske o nekom narodu, izjavila je gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner prilikom prijema učesnika šestog po redu Internacionalnog festivala folklora...Ona je u Skupštini Beograda podsetila...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.