Energetski efikasna i bezbedna škola

Izvor: Studio B, 13.Nov.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski efikasna i bezbedna škola

Pilot projekat za veću bezbednost i energetsku efikasnost realizovan u OŠ „Vuk Karadžić" na Paliluli.

Ovaj projekat donosi školi najsavremenija informaciona i bezbednosna rešenja za rad učitelja i učenika, a finansirao ga je Evropski poslovni kongres (EBC), uz učešće koordinatora „Comita d.d.".

- Izuzetno je važno da na ovaj način podižemo nivo i poboljšavamo kvalitet nastave. Bezbednost i sigurnost učenika je Gradu Beogradu na prvom mestu i ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pilot projekat upravo to pokazuje. Sistemom se postiže i ušteda energije i zato izražavam zahvalnost Evropskom poslovnom kongresu koji je svojom donacijom omogućio da se projekat realizuje. Sistemom je omogućeno i da se sredstva koja su ranije izdvajana za grejanje ulože u druga naučna sredstva i tako dodatno unapredi nastavni proces. Nadam se da će u narednom periodu čitav projekat biti proširen i realizovan i u drugim osnovnim školama u gradu, kako bi se doprinelo većoj bezbednosti đaka i energetskoj efikasnosti u školama - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

On je dodao da je Grad Beograd dao punu podršku ovom projektu i pomogao u izboru škole i planiranju aktivnosti. Zahvaljujući njemu, učenici i nastavnici borave u prijatnom, bezbednom i ekološki prihvatljivom okruženju za rad.

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović naglasila je da ovaj projekat mnogo znači i precizirala da je uveden u jednu od najstarijih osnovnih škola u Beogradu. Grad Beograd će nastaviti da podržava ovakve projekte, naročito njihovu implementaciju u ostale školske objekte. Kvalitet obrazovanja i bezbednost dece u školama prioriteti su za Grad Beograd, poručila je Andrea Radulović.

Aljoša Ivančić, predstavnik Evropskog poslovnog kongresa, istakao je da projekat ovoj školi donosi najsavremenija informaciona i sigurnosna rešenja.

U sklopu projekta uspostavljen je režim zaštite dece, ugrađen je video-nadzor kojim se kontroliše unutrašnjost i neposredna okolina škole, kao i najsavremeniji sistem kontrole pristupa koji onemogućava ulaz svim neovlašćenim licima na području škole za vreme izvođenja nastave. Kontrola kvaliteta vazduha i regulacija grejanja takođe su deo projekta. Pored predstavnika Evropskog poslovnog kongresa, događaju su prisustvovali i Radenko Durković, član Gradskog veća, i Igor Raičević, zamenik sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.