Izvor: Politika, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija televizora na Miljakovcu

U požaru koji je posle eksplozije televizora zahvatio stan na prvom spratu zgrade u Ulici Stevana Opačića 28, troje starijih sugrađana zatrovano je dimom, a prostorije stana na prvom spratu pretvorene su u zgarište. Vatra je planula juče oko 10.30 časova, a povređeni su Dana Vein (85), vlasnica stana, i njene komšije koje su joj pritekle u pomoć, bračni par Adam Štula (86) i Draginja Štula (83).

Požar se dogodio u momentu kada je vlasnica stana pritisla dugme na tastaturi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pored ekrana da bi uključila TV prijemnik. U tom trenutku iza ekrana pojavio se dim, televizor je počeo da gori, a varnice su sevale svuda po dnevnom boravku. Usplahirena gospođa uspela je da isključi kabl televizora iz utičnice. Na žalost to nije bilo dovoljno da spreči eksploziju aparata od koje su se zatresli prozori u celoj zgradi. Sugrađanka je na vreme uspela da nepovređena izađe iz stana i pozove prve komšije u pomoć. Međutim, vatra je već zahvatila ceo stan, a gust dim obavio je stepenište zgrade. U pokušaju da zaustave plamenu stihiju, stanarka i njene prve komšije, bračni par Štula, nagutale su se dima. Zbog toga su prebačeni na toksikološko odeljenje Vojnomedicinske akademije. Nezvanično saznajemo da su povređeni zadobili srednje teško trovanje ugljen-monoksidom i da im život nije ugrožen.

Vatrogasci, koji su na mesto događaja stigli za desetak minuta, zatekli su zgarište. Izgorela je kuhinja sa svim elementima i tehničkim aparatima, dnevni boravak i sav nameštaj u njemu, zavese, tepisi, a od siline eksplozije popucala su i prozorska stakla. U stanu veličine pedesetak kvadrata neoštećeni su samo hodnik i kupatilo.

Vatrogasci su, na sreću, uspeli da lokalizuju vatru i spreče njeno širenje na ostale stanove. U gašenju požara učestvovalo je dvanaest vatrogasaca, a plamen je već za desetak minuta po dolasku vatrogasnih ekipa obuzdan.

B. V.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.