EDUKATIVNA ŠETNJA Srednjoškolci upoznali kulturno nasleđe centra grada

Izvor: Blic, 07.Maj.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EDUKATIVNA ŠETNJA Srednjoškolci upoznali kulturno nasleđe centra grada

Zajedničkom šetnjom beogradskih srednjoškolaca i građana od Terazija do Slavije danas je obeležena završnica trećeg serijala programa "BeoGradska KulTura - Beo Kul Gradska Tura", koji od 2014. godine sprovodi gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Direktorka Zavoda Nela Mićović istakla je da se ovaj program sprovodi u saradnji sa pet beogradskih gimnazija, čiji su učenici danas bili u prilici da se upoznaju sa 17 spomenika kulture na potezu od Terazija do Slavije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i nazad do palate Albanija.

- Cilj projekta je da se kod mladih srednjoškolskog uzrasta razvije svest o značaju nepokretne kulture baštine, o njenim kulturnim, istorijskim, arhitektonskim i drugim vrednostima. Učesnicima u projektu je, tokom izrade prezentacija, bila na raspolaganju stručna pomoć, kao i uvid u stručnu literaturu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Projekat je takođe obuhvatio edukaciju najmlađih, ali i studenata za koje je bila obezbeđena redovna praksa u Zavodu - ukazala je Mićović.

Učešće u ovogodišnjem projektu uzele su Četrnaesta beogradska gimnazija, Prva beogradska gimnazija, Trinaesta beogradska gimnazija, Arhitektonska tehnička škola i Deveta gimnazija "Mihajlo Petrović Alas".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srednjoškolci se upoznali sa kulturnim nasleđem od Terazija do Slavije

Izvor: Danas, 07.Maj.2016

Zajedničkom šetnjom beogradskih srednjoškolaca i građana od Terazija do Slavije danas je obeležena završnica trećeg serijala programa "BeoGradska KulTura – Beo Kul Gradska Tura", koji od 2014. godine sprovodi gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture...Direktorka Zavoda Nela Mićović istakla...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.