EBRD odobrio kredit GSP-u za nabavku novih autobusa

Izvor: Studio B, 30.Jan.2013, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD odobrio kredit GSP-u za nabavku novih autobusa

Evropska banka za obnovu i razvoj saopštila je da će zajmom od 65 miliona evra finansirati nabavku 200 niskopodnih autobusa s dizel-motorima za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd.

Uz to, Grad Beograd i GSP kupiće još 200 novih autobusa u saradnji sa lokalnim proizvođačima.  

Grad Beograd osetno je napredovao poslednjih godina i otvorio sektor za konkurenciju privatnika, a ulaganje u novu insfrastrukturu dalo je odlične rezultate, kažu u evropskoj banci >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za obnovu i razvoj.

S obzirom da će novi autobusi zadovoljavati Euro-5 norme o emisiji izduvnih gasova, oni će takođe značajno smanjiti emisiju štetnih gasova. Cilj ovog projekta je da se smanji emisija ugljen-dioksida (CO2) na 35.000 tona godišnje, i da se udeo javnog prevoza u Beogradu održi na 55 odsto, uprkos stalnom povećanju vozila privatnih prevoznika.

"Ovaj projekat je nastavak izuzetne saradnje između EBRD-a i grada Beograda", rekao je Aleksandar Bijelić, menadžer Beograda, koji je dodao da je "u poslednjih nekoliko godina EBRD postao najvredniji partner u oblasti razvoja i finansiranja prioritetnih investicija u Beogradu". 

U poslednjih nekoliko godina, EBRD je finansirao kupovinu novih autobusa, izgradnju novog mosta preko Save, rekonstrukciju mosta Gazela i obnovu tramvajskog voznog parka.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Beograđanima stiže čak 400 novih autobusa

Izvor: Kamatica.com, 31.Jan.2013, 10:30

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da će zajmom od 65 miliona evra finansirati nabavku 200 niskopodnih autobusa s dizel-motorima za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd (GSP)..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.