Dvomesečna beba upala u Savu

Izvor: Politika, 24.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvomesečna beba upala u Savu

Dvomesečni dečak upao je juče oko 14 časova u Savu, u blizini splava „Gusar” na Savskom keju. Brzo je izvučen iz vode i zbog hematoma na glavi prevezen je u Urgentni centar. Njegova majka B. G. (32), kako se nezvanično čulo, vozila ga je u kolicima kada je vetar oduvao kapu sa bebine glave. Ona je pokušala da uhvati kapu, a kolica su se otkotrljala niza stepenice koje vode ka Savi i dečak je upao u vodu. Prijateljica koja se šetala sa njima sjurila se u reku, ušla do kolena >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u vodu i odmah izvadila bebu. U pomoć majci i mališanu pritrčale su radnice sa obližnjeg splava.

– Sve se brzo odigralo. Unele smo dečaka u kafić i pomogle majci koja je bila u šoku da presvuče dete u suvu garderobu. Pozvali smo i policiju i Hitnu pomoć jer je beba imala otok na glavi. Izgleda da je udarila glavicom o stepenice koje su zbog nadošle reke bile pod vodom, ali ono što sam čula jeste da beba nije upala u duboku vodu već da se samo pokvasila – objasnila je radnica splava.

Prema rečima Draga Jovanovića, portparola Kliničkog centra Urgentnog centra Srbije, beba je pregledana na Odeljenju neurohirurgije gde su lekari utvrdili lakše povrede glave i uputili je na Institut za majku i dete.

J. C.

[objavljeno: 24/04/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEBA UPALA U SAVU!

Izvor: Press, 24.Apr.2009

Kolica u kojima se nalazio dvomesečni dečak sletela niz stepenice i upala u reku na Savskom keju na Novom Beogradu. Majka uspela da izvuče dete iz reke, beba lakše povređena. .Dvomesečna beba upala je juče u Savu kod splava „Gusar" na Novom Beogradu! Kako Press saznaje, kolica u kojima...

Nastavak na Press...

Beba iz kolica upala u Savu!

Izvor: Kurir, 24.Apr.2009

BEOGRAD - Dvomesečna beba ispala je juče majci Biljani Gavrić (32) iz kolica i upala u reku, u blizini letnje bašte splava „Gusar“ na keju na Novom Beogradu. Prema rečima očevidaca, Biljani je vetar oduvao kačket, koji je potom upao u vodu. Ona je pošla da ga izvadi, ali je verovatno zakačila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.