Dve trake ka „Gazeli“

Izvor: Blic, 24.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve trake ka „Gazeli“

Savska ulica dobila je dve nove saobraćajne trake sa desne strane tramvajskih šina, gledajući iz pravca Železničke stanice ka „Gazeli". One će biti puštene u saobraćaj sutra, ali će istovremeno biti zatvorene trake sa strane Palate pravde. Od subote važiće novi režim saobraćaja u zoni radova i u okolnim ulicama.

Smer ka Železničkoj stanici kroz Savsku ulicu biće u potpunosti zatvoren do 15. juna, a kompletan saobraćaj u tom pravcu biće prebačen u Sarajevsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulicu. Stručnjaci iz Sekretarijata za saobraćaj odredili su i posebnu trasu za teretnjake.

- Ceo saobraćaj ka gradu odvijaće se kroz Sarajevsku ulicu a teretni saobraćaj neće ulaziti u Nemanjinu. Kamioni neće moći da skrenu levo iz Sarajevske ka Železničkoj stanici već će se kretati trasom Sarajevska – Balkanska – levo u Gavrila Principa - levo u Mihajla Bogićevića i desno u Karađorđevu – objašnjava za „Blic" Branko Smiljanić, zamenik gradskog sekretara za saobraćaj.

Za dolazak do „Gazele" kamioni, automobili i autobusi na raspolaganju će imati dve nove trake koje će biti otvorene od subote. Sva leva skretanja iz Savske ulice biće zabranjena i sve poprečne ulice koje seku Savsku takođe će biti zatvorene za saobraćaj u smislu da se iz njih neće moći ući u Savsku ulicu. Takođe, levo skretanje iz Savske u Miloša Pocerca, koje vozači obilato koriste, biće zabranjeno. Ovakva organizacija trajaće sve do 15. juna, kada je planirano da radovi budu završeni. Saobraćajni stručnjaci procenjuju da je Sarajevska ulica, sa tri saobraćajne trake u jednom smeru, sasvim dovoljna da primi vozila koja su do sada prolazila Savskom. Vozači koji u grad dolaze iz pravca Novog Beograda (preko „Gazele") i iz pravca Banovog Brda (Bulevar vojvode Mišića) mogu do centra i preko Ulice kneza Miloša, ali im se taj pravac ne preporučuje.

Nakon otvaranja dve nove saobraćajne trake sa desne strane tramvajskih šina, gledajući iz pravca Železničke stanice ka „Gazeli", do 15. juna mašine će kopati deo Savske sa strane Palate pravde. Radiće se povezivanje vodovodnih i kanalizacionih cevi i ostale podzemne infrastrukture i za potrebe tih radova stari deo Savske ulice će biti zatvoren. Radovi će biti završeni do 15. juna.

Poprečne ulice će biti slepe

Poprečne ulice koje seku Savsku Durmitorska, Višegradska, Miloša Pocerca i Risanska, biće slepe i dvosmerne. U ostalim ulicama režim saobraćaja ostaje neizmenjen. U Ulici Gavrila Principa parkiranje na kolovozu će tokom trajanja radova biti ukinuto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.