Dve pljačke po istom scenariju

Izvor: Politika, 04.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve pljačke po istom scenariju

Lopovi kao da su juče bili u dosluhu, pa su u dve pljačke oteli novac na gotovo isti način. U samo pola sata, u različitim delovima grada opljačkani su radnici koji su predavali novac u banku.

Zaposlene diskonta „Maksi” koji su nosili pazar u vrednosti od oko milion i po dinara opljačkala su nešto posle 11.30 dvojica naoružanih muškaraca ispred Rajfajzen banke u Požeškoj ulici 41.

Radnik i radnica parkirali su kombi „iveko” beogradskih registarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tablica ispred banke. U trenutku kada je radnik izneo torbe sa pazarom prišla su mu dvojica naoružanih muškaraca i, preteći pištoljem, naterala ga da im preda novac. Pretpostavlja se da su razbojnici već bili upućeni u njihovo kretanje i vreme kada predaju novac u banku, pa su ih u tamnosivom automobilu čekali u obližnjoj Ostroškoj ulici. Posle pljačke lopovi su seli u automobil i pobegli ka obdaništu u Zrmanjskoj ulici.

Zaposleni u susednim radnjama nisu ni primetili da se u neposrednoj blizini odigrala krađa, jer se sve desilo munjevito.

Pola sata kasnije, na Bežanijskoj kosi, u Ulici Ljubinke Bobić 28, ispred Komercijalne banke opljačkan je Branko R., sin vlasnika preduzeća „Biošpajz”. Dvojica nepoznatih muškaraca naoružana pištoljem i sprejem sačekala su ga iza ćoška zgrade i iz neprovidne kese oteli mu oko 50.000 dinara. Napadači su uspeli da onesposobe mladića prsnuvši mu sprej u oči. Međutim, oni nisu mogli da mu istrgnu kesu iz ruke, pa se ona pocepala i pola novca ostalo je u mladićevim rukama. Zaposleni u obližnjim radnjama kažu da su čuli povike, ali da nisu videli razbojnike koji su brzo zamakli iza ćoška prvog lokala. Radnici Komercijalne banke nisu želeli da daju bilo kakve izjave u vezi sa ovim događajem.

J. B. – B. V.

[objavljeno: 05/02/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.