Izvor: Studio B, 27.Nov.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dvanaest ekoloških zapovesti" na portalu

Pokrenut je portal www.12ekoloskihzapovesti.rs, koji predstavlja svojevrsni ekološki kalendar i bazu podataka o svim aktuelnim i budućim događanjima, uz nagradna takmičenja jer „edukacije nema bez stimulacije".

Povodom obeležavanja „punoletstva" projekta „Dvanaest ekoloških zapovesti", udruženje „Odgovornost" i Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura" uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine otvorili su izložbu ilustracija na ovu tematiku autora >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Slavimira Stojanovića.

U isto vreme pokrenut je i portal www.12ekoloskihzapovesti.rs, koji predstavlja svojevrsni ekološki kalendar i bazu podataka o svim aktuelnim i budućim događanjima, uz nagradna takmičenja jer „edukacije nema bez stimulacije", kaže autor projekta Vladimir Čeh.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan pohvalio je istrajnost autora u ovom projektu jer se u našoj zemlji često dešava da nedostaje kontinuitet.

- Ovo je primer kako ideja koja je plasirana pre osamnaest godina može da živi novi život. Naizgled se planeta u tom periodu nije mnogo promenila, ali granice su se svakako pomerile jer ljudi počinju da veruju i da se ponašaju u skladu sa principima očuvanja životne sredine. Nova tehnologija i novi mediji jako su važan segment za generacije koje dolaze i zato su portali put kojim bi znanje i ispravne mere mogle da dospeju do njih. Jedan od glavnih motiva za pružanje pomoći nevladinim organizacijama jeste plasiranje pozitivnih stvari, namenjenih na prvom mestu mladima, ali i generalno za jačanje ekološke svesti građana - kazao je Trivan.

Nijedna uprava, nijedna državna administracija ne može sama niti ima dovoljno kapaciteta da uradi divne stvari poput ovih, koja je pre osamnaest godina bila pionirski poduhvat, zaključio je Trivan.

Izložba novih ilustracija starih „12 zapovesti" otvorena je u galeriji Komercijalne banke (zgrada Politike u Makedonskoj) i traje do 20. decembra (radnim danima od 9 do 19 časova i subotom od 9 do 14 sati). Istovremeno je na bilbordima u Beogradu javnosti dostupna i izložba na otvorenom, a počinje i distribucija radio- spotova jedan mesečno na radio stanicama. Cilj projekta je konstantno podsećanje na neophodnost zaštite životne sredine.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

“12 ekoloških zapovesti” Slavimira Stojanovića

Izvor: DANuBeogradu.rs, 28.Nov.2012, 10:33

Povodom obeležavanja “punoletstva” projekta “12 ekoloških zapovesti”, udruženje “Odgovornost” i Fakultet za primenjenu ekologiju “Futura” uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine otvorili su izložbu ilustracija na ovu temu autora Slavimira Stojanovića. U isto vreme...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.