Dva hrabra policajca heroji Beograda

Izvor: Studio B, 13.Mar.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva hrabra policajca heroji Beograda

Policajci Zoran Simić i Radovan Beranović iz Obrenovca herojski su sprečili da razbojnik, u trenutku hapšenja, aktivira ručnu bombu. Svojom prisebnošću i brzom reakcijom oni su pokazali da su pravi heroji Beograda.

Zoran Simić i Radovan Beranović poslednjih pet godina rade zajedno, dele dobro i zlo. Zoran ima 29 godina, otac je trogodišnje devojčice i radi već deset godina u policijskoj stanici Obrenovac. Ovakve situacije mu nisu bliske za razliku od starijeg kolege >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Radovana koji je skoro tri decenije u policiji i koji je svojevremeno bio i na ratištu. U trenutku kada su legitimisali osumnjičenog za pljačku benziske stanici u Obrenovcu, on je izvadio bombu iz džepa i izvukao osigurač.

- Ja sam pokušavao, prste sam zavlačio ispod njegovih dok nisam uhvatio bombu.I kad sam napipao kašiku da je ona uz bombu i kada sam uspeo nekako da sve to zajedno uhvatim u svoju ruku, istu sam mu oteo u suštini. Kakav je tad bio osećaj, moram da vas pitam, prvi put ste imali bombu u rukama? 8 39 8 42 Nije tad neki strah bio koliko je adrenalin bio jači, kaže Zoran Simić.

Stariji kolega je za to vreme držao osumnjičenog koji se jednom trenutku nekako izvukao i počeo da beži. Radovan je tada uzeo bombu od Zorana.

- Nije mi bilo strašno da od njega uzmem bombu, nije mi bilo strašno da je nosim. Policajac kada radi nekih 10 godina možda i duže on se adaptira, shodno svojim zadacima da u tim trenucima, kao što je kolega rekao ne oseća strah, izjavio je Radovan Beranović.

Policajci su krenuli u potragu za osumnjičenim i Radovan je, aktiviranu bombu narednih petnaestak minuta, držao u ruci. S obzirom da osumnjičenog nisu našli vratili su se na mesto događaja i osigurali bombu.

- Ovakav slučaj nisam imao Ponovo da se desi da li bi isto uradio? Pitanje od situacije, svaka situacija je specifična za sebe i nijedna nije ista, dodaje Zoran Simić.

Iako je po prvi put u zivotu drzao bombu u rukama, brza reakcija mlađeg Zorana sprečila je najgori scenario.Za svoj gest policajci su pohvaljeni od svojih pretpostavljenih a biće i novčano nagradjeni.Međutim, oni skromno kažu da su samo radili svoj posao.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.