Druženje i rekreacija

Izvor: Politika, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje i rekreacija

Do kraja godine grad planira da otvori i boravak u Lazarevcu

Priredbom i filmom o radu Dnevnog boravka za decu sa autizmom, u Diljskoj ulici 12, juče je obeležena desetogodišnjica postojanja ove ustanove. Oko 36 dece, uzrasta do 15 godina, raspoređeno u manje i veće grupe prema vrsti i težini ometenosti, uz stručnu pomoć 24 zaposlenih kroz vaspitno-obrazovni rad, obaveznu fizičku rekreaciju i kreativne i relaksirajuće vežbe, ovde provodi vreme od šest do 18 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Pored ove organizacione jedinice, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u svom sastavu ima još pet dnevnih boravaka, stacionar i izdvojeno odeljenje u kojem se nalazi Dom učenika sa oštećenim sluhom.

Prema rečima Ljiljane Jovčić, direktorke centra, zahvaljujući dobroj saradnji sa roditeljima, centar od pre dve godine zbrinjava i obelele od ret sindroma. Jovčićeva je istakla da su pokrenuti i novi programi koji uključuju vikend boravak, od petka do nedelje, koji se trenutno sprovode u saradnji sa nevladinim organizacijama, pružanje stručne podrške deci koja ne koriste usluge u boravcima, kao i petodnevni program sa spavanjem.

Skupština grada, osim osnovnih uslova za rad u dnevnim boravcima centra, za korisnike obezbeđuje prevoz do kuće, kao i rekreativne oporavke, a već danas 123 dece otputovaće na Mitrovac na Tari, gde će provesti 10 dana.

Prepoznajući potrebe porodica dece sa autizmom, prema rečima Ljiljane Lučić, gradskog sekretara za socijalnu i dečju zaštitu, u cilju širenja mreže u planu je da do kraja godine bude otvoren još jedan boravak, i to na teritoriji opštine Lazarevac.

J. L.

[objavljeno: 16.09.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.