Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drobnjak: Radovi na "Gazeli" počinju za 15 do 20 dana

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izrazio je očekivanje da će radovi na rekonstrukciji mosta "Gazela" početi za 15 do 20 dana, ističući da to neće ugroziti normalno odvijanje saobraćaja u Beogradu.



Drobnjak je na Odboru Skupštine Srbije za saobraćaj i veze objasnio da će tokom rekonstrukcije u svakom trenutku raditi četiri trake na "Gazeli", po dve u svakom smeru, dok će tek za dve godine, kada se bude stavljao asfalt, biti zatvarana po jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strana mosta.

On je najavio i da će "Putevi Srbije" do kraja godine uvesti elektronsko plaćanje putarine na autoputu od Beograda do Niša, kao i da će biti postavljena plastificirana bela linija, čija je trajnost tri godine, i to prvo na najopasnijim deonicama. Drobnjak je objasnio da se radi o traci sa "rebrima", koja treba da doprinese bezbednosti saobraćaja i spreči vozače da zaspu tokom vožnje na autoputu i da im olakša vožnju po magli i kišnom vremenu.

On je podsetio da je "Putevima Srbije" godišnje za održavanje puteva na raspolaganju samo 18 milijardi dinara, što je nedovoljno, jer je u nadležnosti tog preduzeća 16.000 kilometara puteva. Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je da će tražiti da u narednoj godini bude povećana sredstva tom javnom preduzeću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.