Doviđenja u julu

Izvor: Blic, 24.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doviđenja u julu

Najmlađi članovi Kulturno umetničkog društva „Kriva Reka" iz sela Berivojce, koje se nalazi nedaleko od Kosovske Kamenice, juče su bili gosti Univerzitetskog sela u Bloku 67. Dvadeset mališana, koji su po prvi put posetili prestonicu, izrazilo je želju organizatorima Univerzijade, da Beograd posete i za vreme trajanja ovog međunarodnog sportskog takmičenja.

- Volela bih da prisustvujem Univerzijadi, jer mnogo volim sport i treniram tenis. U Beogradu sam prvi put i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najviše mi se sviđa Hram svetog Save – kaže Jelena Trajković (10) iz sela Rečani, napominjući da je oduševljena prestonicom.

Obilazak Univerzitetskog sela završio se u glavnom komandnom centru, gde je deci priređen mali koktel.

- Deca su danas imala priliku da obiđu celokupni prostor sela, gde će biti smešteni takmičari iz celog sveta. Voleli bismo da njihova sledeća poseta Beogradu bude za vreme trajanja Univerzijade – kaže Ranko Tepavčević, direktor objekata preduzeća „Univerzijada 2009", napominjući da se nada da će neko od ovih mališana postati veliki sportista koji će učestvovati na nekoj od narednih univerzijada.

Posetu Beogradu, članovima Kulturno umetničkog društva, obezbedili su Rotari klub „Čukarica", Crveni krst Čukarica i Specijalna škola „Sveti Sava" iz Umke.

- Deca iz ovog KUD biće naši gosti nedelju dana i za to vreme smo organizovali obilaske po celom gradu. Ovo nije prvi put da decu sa Kosova dovodimo u Beograd – kaže Vladimir Matić, predsednik Rotari kluba „Čukarica", napominjući da će se potruditi da obezbede novčana sredstva za izgradnju Doma kulture u Berivojcu, gde bi oni mogli da treniraju i igraju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Deca sa Kosova posetila Univerzijadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2009

BEOGRAD - Deca članovi Kulturno-umetničkog društva Kriva reka iz sela Berivojce, u opštini Kosovska Mitrovica, posetila su Univerzitetsko selo u novobeogradskom bloku 67, saopštilo je danas preduzeće Univerzijada Beograd 2009...Predstavnici tog preduzeća pozvali su mališane da tokom predstojeće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.