Dom zdravlja „Rakovica obeležio šest decenija rada

Izvor: Studio B, 05.Dec.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom zdravlja „Rakovica" obeležio šest decenija rada

Svečanom akademijom u Domu garde na Topčideru, Dom zdravlja „Rakovica" obeležio je šezdesetu godišnjicu rada. Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, zajedno sa sadašnjim i bivšim radnicima i rukovodiocima, uveličali su dan ove zdravstvene ustanove.

Direktorka DZ „Rakovica" Tanja Đukić Janković, obraćajući se prisutnima, podsetila je da je ta ustanova u prethodnim decenijama delila sudbinu države, ne prekidajući lečenje građana ni u najtežim trenucima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ona je posebno zahvalila opštini Rakovica, koja je danas Domu zdravlja dala upotrebnu dozvolu za potkrovlje, nakon čega će specijalističkom zaštitom biti „pokrivena" naselja Vidikovac, Kneževac, Kijevo i Labudovo brdo.

Gost DZ „Rakovica" bila je delegacija Doma zdravlja iz Skoplja, sa kojima je još 1974. godine potpisana Povelja o bratimljenju. Na svečanoj akademiji danas je sa prgostima iz Makedonije obnovljena Povelja o bratimljenju. Direktorka Tanja Đukić Stanković posebno je zahvalila gostima iz japanske organizacije JICA, koji su obezbedili mamografe.

Na svečanoj akademiji predstavljeni su istorijat, aktivnosti i planovi ove zdravstvene ustanove. Bivšim radnicima Doma zdravlja „Rakovica" koji su decenijama radili u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručene su zahvalnice. U kulturno-umetničkom programu učestvovali su dečiji hor „Čarolija" i sastav „Glas ne žice", koji su razveselili brojnu publiku.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.