Dojučerašnji Beli predstavio PRAVOG PRELETAČEVIĆA i otkrio ko im je pomogao da EKSPRESNO dobiju NOVU LIČNU KARTU

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojučerašnji Beli predstavio PRAVOG PRELETAČEVIĆA i otkrio ko im je pomogao da EKSPRESNO dobiju NOVU LIČNU KARTU

Luka Maksimović, doskorašnji Ljubiša Preletačević Beli, predstavio je i zvanično "novog Ljubišu Preletačevića Belog" danas u Beogradu. "Novi Beli" pokazao je i novu ličnu kartu, navodeći da se na promenu imena odlučio da bi pomogao Luki Maksimoviću, svom bratu od tetke.

Nakon što se slika sa ličnom kartom, izdatom juče na ime Ljubiša Preletačević Beli, proširila društvenim mrežama, mnogi su postavljali pitanje ko je i zašto "ekspresno" promenio ime, a Maksimović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prethodno izjavio da za beogradske izbore ima "keca u rukavu". Ispostavilo se da je to "novi Beli". Novi i stari Beli, parodični lik iz kampanje za predsedničke izbore u aprilu, pojavili su se danas oko 17 sati u prostorijama "AVE bunkera" u Ulici u centru Beograda.

- Zahtev za promenu imena i novu ličnu kartu predali smo 6. februara, a cela procedura je završena juče. Iako je za ovaj proces potrebno više od 25 dana, GIK je urgirao da se to završi ranije baš zbog toga što ne bismo stigli da završimo sve za 48 sati, koliko nam je vremena dato - kaže Luka Maksimović, pokazujući uverenja i izvod iz matične knjige rođenih.

Da to nije učinjeno, i da sinoć nismo podneli dokumentaciju koju je tražio Upravni sud, lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" ne bi bila proglašena, dodao je Maksimović, navodeći da mu je žao kada čuje ko je podneo žalbu na njihovu listu, ali da su oni na to ipak bili spremni.

Novi Ljubiša Preletačević Beli ili Ognjen Maksimović, kako se ranije zvao, pokazuje novu ličnu kartu i tvrdi da ideja o promeni imena potiče još od januara ove godine.

- Luka i ja smo još u januaru razmatrali ovu ideju, ja sam odmah pristao, sviđa mi se to ime. Inače, ovo nije moj novi identitet, ovo je moj stari identitet, pošto sam verovatno jedina osoba u Mladenovcu koja je bila u svakoj stranci. U LDP-u sam bio u srednjoj školi, posle toga u Demokratskoj stranci, zatim u SPO i SPS-u nešto kratko, ipak u Radikalnoj nisam bio, ali ne mogu da se setim zašto. Što se tiče Napredne stranke, zvali su me prošle godine za parlamentarne izbore, ali tada je već Luka bio u priči, pa sam ostao sa njim - kaže novi Beli Preletačević, na šta se Luka uključuje da nije bilo teško nagovoriti Ognjena da pristane na promenu imena pošto je trebalo naći "adekvatnog ludaka koji bi pristao na ovo, a on to jeste".

"Novi Beli" rođen je 1993. godine, završio je Tehničku školu u Mladenovcu, nezaposlen je i živi u jednom selu pored Mladenovca i dodaje da je rešio da pomogne Luki, svom bratu od tetke.

Na pitanje da li će ovo ime nositi do kraja života, novi Beli kaže da o vraćanju imena trenutno ne razmišlja, navodeći da je zapravo oduvek želeo da se zove Ljubiša Preletačević Beli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.