Do petka će sve linije proraditi

Izvor: Blic, 29.Okt.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do petka će sve linije proraditi

Svi poslovni korisnici na Novom Beogradu, kojima su zbog presecanja i krađe kablova u prekidu bile fiksne linije, uključeni su juče u toku prepodneva i telefonski saobraćaj se odvija bez poteškoća. Juče su fiksni telefoni proradili i kod 3.200 privatnih korisnika u tom delu grada, a preostali će biti priključeni najkasnije do petka.

Incident u Novom Beogradu, u noći između nedelje i ponedeljka, kad su nepoznati lopovi provalili u okno „Telekoma Srbija" i presekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pristupni kabl, doveo je do prekida saobraćaja za više od 6.000 korisnika fiksne telefonije, od čega je 1.400 poslovnih korisnika u ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića, Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru Milutina Milankovića.

- Šteta nastala zbog najnovijih incidenata još uvek se procenjuje, ali već sada, preliminarno, može se meriti milionima dinara. Ne samo da naša kompanija ima gubitke u infrastrukturi i neostvarenom telefonskom saobraćaju, već su na gubitku i korisnici, fizička lica, ali i veliki poslovni korisnici, čije je poslovanje takođe bilo ugroženo zbog prekida telekomunikacionih veza - pričaju u preduzeću „Telekom Srbija".

Telefonski saobraćaj već je normalizovan u Miljakovcu i Žarkovu koji je bio u prekidu zbog požara u Trgovačkoj ulici. Osim ovih incidenata, u protekloj nedelji nepoznati lopovi ugrozili su telefonski saobraćaj više stranih ambasada i drugih institucija zbog krađe kablova u naselju Senjak, ali su dežurne ekipe „Telekoma" sanirale sve kvarove.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Telefoni ponovo zvone

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2009, 21:50

Korisnici koji su zbog krađe kablova ostali bez telefonskog signala, biće uključeni do petka. Uključeno 1.400 poslovnih i 3.200 rezidencijalnih pretplatnika na Novom Beogradu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.