Do 18 sati odziv na izborima u Zemunu 31 odsto

Izvor: Blic, 02.Jun.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 18 sati odziv na izborima u Zemunu 31 odsto

Sva biračka mesta na lokalnim izborima u opštini Zemun otvorena su na vreme, u 7 sati, a izborni proces za sada se odvija bez ikakvih problema, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan.

Šakan je Tanjugu rekao da se izbori u Zemunu odvijaju na uobičajen način, da do sada nikakvih problema nije bilo, niti pritužbi.

Svih 106 biračkih mesta u toj beogradskoj opštini, kako je kazao, otvoreno je u 7 sati, a birački odbori su na svim biračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mestima na vreme počeli sa radom bez ikakvih tehničkih problema.

Šakan je naveo da će prvi podaci o odzivu biti poznati oko 10 časova, a potom u toku dana presek će se praviti oko 14 i 18 sati.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati, a preliminarni rezultati izbora, kako je rekao, trebalo bi da budu poznati do ponoći, dok se konačni očekuju sutra.

Do 18 sati odziv 31 odsto

Odziv na opštinskim izborima u Zemunu danas do 18 sati bio je 31 odsto, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan.

Sledeći podaci o odzivu očekuju se u nakon zatvaranja biračkih mesta, nakon 20 sati.

Šakan ne očekuje izborne nepravilnosti do kraja izbornog procesa.

- Ako bi poštovali staru narodnu izreku da se po jutru dan poznaje, ostatak dana bi trebalo da prodje dobro i bez nepravilnosti - naveo je on.

Više od 160.000 stanovnika Zemuna glasa na 106 biračkih mesta za novi sastav opštinskog parlamenta.

Zemunci će moći da se izjasne za jednu od 14 izbornih lista.

Prva lista na glasačkom listiću je lista Srpska napredna stranka - Aleksandar Vučić, zatim sledi lista koalicije Demokratska stranka Srbije - grupa građana Dveri, kao i lista "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana".

Među učesnicima izborne trke u Zemunu su i liste Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Grupe građana Zemunski pokret - Pokret radnika i seljaka - prof. Miša Krstić, lista Građanska alternativa - Goran Mandić, kao i lista Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović.

Takođe, među ponudama na izbornom listiću su i lista pod rednim brojem devet - "Moj Zemun grad - Milan Nadoveza Naja", zatim lista "Zemun naš grad - Građanski pokret Zemun - URS - SPO", kao i lista "Grupa građana za Zemun - Pokret za razvoj Batajnice".

Građani će moći da se opredele i između liste "Socijaldemokratski savez - prof. dr Danica Grujičić", liste "SNP 1389 - srpski Zemun - Miša Vacić", kao i liste grupe građana "Zemunska priča - naša stvar - treća Srbija".

Novi lokalni parlament bi trebalo da bude konstituisan u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a rok za njihovo objavljivanje u "Službenom listu grada Beograda" je 24 sata od zatvaranja biračkih mesta, predviđeno je rokovnikom za obavljanje izbornih radnji.

Zemun bi trebalo da dobije novi parlament, ukoliko izbori ne budu ponovljeni, do 17. juna.

Eventualni ponovni izbori, ukoliko budu utvrđene nepravilnosti na biračkim mestima, biće održani 9. juna, odnosno u roku od sedam dana od dana utvrđivanja nepravilnosti na biračkom mestu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Do 18 sati odziv na izborima u Zemunu 31 odsto

Izvor: Blic, 02.Jun.2013

Odziv na opštinskim izborima u Zemunu danas do 18.00 sati bio je 31odsto, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.