Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevno ga poseti 15 mališana

Novi objekat „Svratišta za decu" ulice (Krfska 7a) počeo je da prima prve korisnike. Za ovih šest dana koliko je otvoren, posetilo ga je oko 90 napuštene dece, najčešće da bi se okupala i jela.



- Od otvaranja 24. maja, u „Svratište" dnevno dolazi oko 15 dece. Očekujemo da će se broj korisnika narednih dana povećati zbog izuzetno visokih temperatura - kaže koordinatorka projekta Svratište Milica Đorđević i podseća da je na evidenciji Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za integraciju mladih koji rukovodi projektom Svratište ukupno 169 maloletnih korisnika koji žive i rade na ulicama Beograda. Prema njenim rečima, zemunska „Galenika" i „Šabačka mlekara" snabdevaće „Svratište" neophodnim lekovima i mlečnim proizvodima. Prvo „Svratište za decu ulice" u Drinčićevoj na Dorćolu počelo je da radi u avgustu prošle godine. Međutim, taj objekat je krajem decembra zatvoren, jer nije mogao da primi svu napuštenu decu koja su potražila sklonište od hladnoće. Tada je „Svratište" privremeno, tačnije do marta, bilo smešteno u Kulturni centar „Reks" u Jevrejskoj ulici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.