Đilas obišao „Park duginih boja“

Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas obišao „Park duginih boja“

Kandidat Koalicije „Za evropski Beograd" za gradonačelnika Dragan Đilas kazao je juče, prilikom obilaska radova u „Parku duginih boja" na Bežanijskoj kosi, u Norveškoj ulici, da bi u glavnom gradu trebalo da bude više igrališta prilagođenih deci sa posebnim potrebama, kako bi se ona osećala srećnije i bezbednije. „Park duginih boja" obuhvata kompleks od dva igrališta sa gumenim podlogama i potrebnim rekvizitima, površine 360 kvadratnih metara, i jedno igralište sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << standardnim rekvizitima.

On je istakao da je park „Duginih boja" jedini park te vrste u gradskoj zoni koji je finansiran iz Nacionalnog investicionog plana (NIP).

- Ovaj projekat je pokrenut sa ciljem da se deci sa posebnim potrebama omogući da se igraju sa ostalom decom, i njime se pokazuje da je Beograd zaista metropola - rekao je Đilas.

Iz NIP-a je za radove na ovom na tom parke izdvojeno 1,8 miliona dinara, a tim novcem će biti finansirano i postavljanje ograde oko parka.

Po završetku radova, u parku bi trebalo da bude postavljena i gumena podloga koja će sprečavati povrede dece prilikom igre, kao i novi mobilijar, prilagođen deci sa invaliditetom.

Na igralištu u Norveškoj ulici, pre rekonstrukcije, nalazili su se zapušteni sportski tereni, zbog čega deca nisu mogla da ih koriste.

Vučić obišao Adu Ciganliju

Kandidat SRS za gradonačelnika Aleksandar Vučić obišao je juče Adu Ciganliju, gde je istakao da Beograđani moraju da se izbore za promene, „jer se Beograd razvija mnogo sporije nego sve ostale prestonice država u okruženju". On je u razgovoru sa građanima istakao da Beograđani zaslužuju mnogo bolji život i da Grad treba da posveti više pažnje rešavanju njihovih svakodnevnih problema.

Srbljanović za vraćanje gradske policije

Kandidatkinja LDP za gradonačelnicu Biljana Srbljanović istakla je da se zalaže za vraćanje gradske policije, jer je pitanje bezbednosti građana ključno pitanje za Beograđane. Ona je rekla da Grad mora direktno da učestvuje i kontroliše rad policije, kao i da se zalaže za vraćanje gradske policije kako bi Skupština grada ponovo birala šefa policije Beograda, i imala ingerencije da ga smeni ako ne obavlja svoj posao efikasno i po zakonu.

Obradović: Izgradićemo tri mosta

Kandidat Koalicije SPS - PUPS-JS za gradonačelnika Žarko Obradović kazao je da će ta koalicija izgraditi tri nova mosta od sredstava namenjenih za most preko Ade Ciganlije, i time rešiti problem saobraćaja u Beogradu.



Popović: Neophodno izgraditi nasipe

Kandidat koalicije DSS-NS za gradonačelnika Aleksandar Popović rekao je juče, prilikom obilaska Zemuna, da se u Beogradu ne radi dovoljno na obezbeđivanju obala od poplava. On je istakao da, uzvodno od restorana „Šaran", postoji deo izgrađenog nasipa koji bi trebalo da brani dobar deo te opštine od poplava, ali da je te radove potrebno nastaviti i podizati nove nasipe, jer su oni u pojedinim delovima stariji od 100 godina. Popović je kazao i da Beograd mora mnogo bolje da iskoristi potencijale rečnih obala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.