Djilas čestitao jevrejski praznik Purim

Izvor: S media, 27.Feb.2010, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas čestitao jevrejski praznik Purim

Gradonacelnik Beograda Dragan Dilas cestitao je danas jevrejski praznik Purim pripadnicima jevrejske zajednice i Isaku Asijelu, glavnom rabinu jevrejske zajednice u Srbiji.

Djilas je u čestitki poželeo priupadnicima jevrejske zajednice i rabinu Asijelu da praznike provedu u miru, dobrom zdravlju i sreći.

"Verujem da cemo čuvati toleranciju, medjusobno se poštovati i ceniti i zajednički graditi društvo u kome ćemo se svi osećati dobro", naveo je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u čestitki.

Jevreji danas slave Purim, u spomen na izbavljenje od masovnog pokolja koji je, prema predanju, pripremao Aman, veliki vezir persijskog kralja Ahašveroša (Kserksa). Purim se provodi u gozbi i veselju, razmenjuju se pokloni i daju siromašnima, a u sinagogama čitaju posebne molitve.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.