Đilas: Veća novčana pomoć penzionerima sa niskim primanjima

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Veća novčana pomoć penzionerima sa niskim primanjima

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas obećao je da će u naredne četiri godine još veći broj beogradskih penzionera sa niskim primanjima od Grada dobijati novčanu pomoć.

Đilas je, prilikom posete Klubu za stara lica "dr Mihailo Stupar 2" na Novom Beogradu rekao da će limit za pomoć penzionerima sa 16.000 biti povećan na 20.000 dinara, tako da će umesto 65.000 penzionera, u naredne četiri godine pomoć dobijati oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 100.000 najstarijih sugrađana, saopštio je beogradski odbor Demokratske stranke (DS).Svako ko ima penziju manju od 20.000 dinara od grada Beograda dobiće finansijsku pomoć, najavio je Đilas.

On je razgovarao sa korisnicima i zaposlenima Kluba i prisustvovao modnoj reviji u njihovom izvođenju.

Više od 400 najstarijih Novobeograđana bez naknade koristi usluge tog kluba, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa korisnicima, Đilas je obećao nastavak podrške najstarijim Beograđanima i proširivanje mreže klubova tog tipa, kao i nastavak ulaganja u njihovo opremanje.

Ukupan broj korisnika usluga u različitim ustanovama u okviru Gerontološkog centra Beograd je 8.500. Kako je navedeno u saopštenju, u protekle četiri godine obnovljeno je svih 20 postojećih klubova, dok je prošle godine adaptirano i opremljeno 12, a Beograd je dobio i novi Dnevni centar i klub za starije u Kaluđerici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.