Djilas: Objekti spremni za Univerzijadu

Izvor: S media, 23.Jun.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas: Objekti spremni za Univerzijadu

Objekti u kojima će se održati 25. letnja Univerzijada su spremni, izjavio gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izrazivši nadu da će se više od 10.000 učesnika te manifestacije "vratiti kući sa sjajnom slikom" o srpskoj prestonici.

U Beogradu je uradjeno jako puno u proteklih par meseci, sve u sklopu priprema za Univerzijadu, kazao je Djilas prilikom obilaska objekta za tu najveću sportsku manifestaciju koja se ove godine u svetu.

On je naveo da je sve uradjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "u roku od nekoliko meseci što je pokazuje da mi, kad nešto rešimo da uradimo, to i učinimo", ocenivši da je problem u tome što je potrebno mnogo vremena da kažemo "hajde sada".

Gradonačelnik Beograda obišao je Halu sportova na Novom Beogradu gde su od 2007. godine vršeni radovi na sredjivanju prilaza, uvodjenju rasvete oko hale, uredjivanju prilaznog puta i pešačke staze, sanaciji 40 odsto površine parketa, kao i sredjivanju zelenih površina oko centra i svih prostorija centra i centralnog hola.

Djilas je obišao i saobraćajnicu od Bulevara Nikole Tesle do Bulevara Milutina Milankovića, koju je Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda izgradila za manje od 60 dana.

Kako je navedeno, dužina saobraćajnice 800 metara ima šest traka, dve pešačke staze i dve tramvajske baštice.

Gradonačelnik Beograda je obišao i plivalište "Tašmajdan" na kome je, u fazi priprema održavanja Univerzijade, grad finansirao sanaciju krova zatvorenog plivališta, sanaciju otvorenog bazena i pripremu prostorija u kojima će biti prateće službe plivačkog takmičenja.

Navedeno je da je gradska uprava finansirala i pripremu hale "Pionir" i Ledene dvorane, kao i završno higijensko krečenje pomenutih objekata.

Univerzijada će biti održana od 1. do 12. jula, dok se Univerzitetsko selo biti otvoreno 24. juna, kada se očekuju i prvi takmičari.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.