Đilas: Istina ili ostavka Saveta

Izvor: Blic, Tanjug, 12.Apr.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Istina ili ostavka Saveta

Zatražiću od Vlade Srbije da se izjasni o navodima Saveta za borbu protiv korupcije da gradska vlast pregovara sa Lukom Beograd o prenameni zemljišta na kojem se to preduzeće nalazi, izjavio je juče gradonačelnik Dragan Đilas.

- Ako Vlada stoji iza toga, onda je u redu. Ako sam ja neki zakon prekršio onda ja treba da budem u zatvoru. Ali, ako se pokaže da nisam, onda ljudi (iz Saveta za borbu protiv korupcije) koji su to napisali ne bi smeli da ostanu na tim funkcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Đilas novinarima u Sava centru.

Gradonačenik je istakao da se gradske vlasti dugo bore za zemljište Luke Beograd, jer žele da ono pripadne Beograđanima, a ne vlasnicima luke.

On je rekao da su gradske vlasti, pre nego što su dobile treću presudu da zemljište pripada Beograđanima, potpisale memorandum o razumevanju s Lukom Beograd kako bi dve strane pokušale da nađu rešenje za zemljište u skladu sa zakonom. Dodao je da je sramotno optuživati gradsku vlast, koja je pokrenula priču o zemljištu Luke Bograd, da sada hoće da napravi štetu Beograđanima.

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije zatražio je od predsednika i premijera da spreče promenu namene gradskog građevinskog zemljišta koje koristi preduzeće Luka Beograd. Te dokumente Savet je prosledio i Specijalom tužilaštvu, istražnim organima i Gradskom javnom pravobranilaštvu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.