Đilas: Bulevar najbolji posao u poslednjih 15 godina

Izvor: Studio B, 12.Apr.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Bulevar najbolji posao u poslednjih 15 godina

Predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas optužio je vlast da krivičnim prijavama protiv njegovih saradnika pokušava da kreira afere za sve što je u Beogradu urađeno u poslednjih pet godina.

Bivši gradski menadžer Beograda Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević i još pet osoba terete se da su u operaciji rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili gradski budžet za oko šest miliona evra.

"Krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prijava protiv Blagojevića i Bijelića već se pojavila u nekim medijima, a njima je tek juče uručen poziv za saslušanje u policiji, pri čemu danas u policiji nisu saslušani, nego im je pročitana krivična prijava, a novo saslušanje zakazano za ponedeljak u 10 sati", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je naveo da je to prvi put da pozvani u policiju ne daju iskaze pošto im je pročitana krivična prijava.

"Da li će se uopšte u ponedeljak pojaviti zahtev za njihovo saslušanje, to ćemo tek videti. Ne želim ništa da prejudiciram, ali je očigledno da ne postoji nikakav pravni razlog za njihovo zadržavanje", rekao je Đilas.

On je dodao da je krivična prijava protiv Bijelića i Blagojevića pravno potpuno neutemeljena jer ne postoji način da neko na tenderu koji finansira EU utiče na to koja firma će dobiti posao.

"Evropska investiciona banka je ta koja određuje konsultatna koji definiše uslove tendera i tvrdim da je na spornom tenderu postignut najbolji posao za domaće građevinske firme u poslednjih 15 godina", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da su u dosadašnjoj praksi stranci angažovali domaće kompanije kao "obične najamnike".

"Balkan gradnja je dobila posao zato što je dala najbolju ponudu", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da je projekat rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra finansiran donacijom EU vrednom šest miliona evra, što je, kako je istakao, bio jedan od najboljih projekata za koje je EU obezbedila donacije u celoj Evropi.

Upitan da li oseća ličnu odgovornost zbog saslušanja njegovih bliskih saradnika, Đilas je odgovorio da ne oseća ličnu odgovornost i da je ponosan na sve što je sa svojim timom uradio u Beogradu tokom prethodnih pet godina.

"Jedini smo grad u Evropi koji je bez garancija države dobijo kredite sa povoljnim kamatama od dve evropske investicione banke, što dovoljno govori o poverenju koje su oni imali u nas", rekao je Đilas.

Dodao je da ga zbog rekonstrukcije Bulevara niko iz tužilaštva nije kontaktirao i da će se o tom slučaju detaljnije izjasniti pošto u ponedeljak Bijelić i Blagojević budu saslušani u policiji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.