Đilas: Beograd vuče napred celu Srbiju

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Beograd vuče napred celu Srbiju

KOVILOVO - Gradonačelnik Beograd i zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da oni koji huškaju Srbiju protiv Beograda rade na štetu cele zemlje.

Beograd ide napred i vuče celu Srbiju, poručio je on prilikom obilaska radova na mostu Borča-Zemun.

Đilas je rekao da radovi, koji su ogromni i vredni, napreduju tačno kako se očekivalo i da će Beograd za dve godine i nekoliko meseci za most kod Obrenovca, za most preko Save, i potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obnovljenu Gazelu dobiti još jedan most.

"Kada bude gotov ovaj most će omogućiti brz razvoj na obe strane obale, i logično je da se pored ovih saobraćajnica prave privredne zone i zapošljavaju ljudi. Tada više neće biti kamiona u Krađorđevoj ulici, autobuska stanica će preći na Novi Beograd, u blizini naselja Belvil. Dobiće se sasvim nova dimenzija u tom delu Beograda i bolji kvalitet žvota za naše sugrađane", objasnio je on.

Đilas je podsetio da ovaj projekat zajedno rade grad Beograd i Republika Srbija, i da on pokazuje da kada zajedno nešto rade može puno toga da se postigne.

On je navaio da će deo obilaznice Beograda od Batajnice, iza tunela Straževica, biti završen početkom maja.

"Predlažem da ga kao i most na Adi otvorimo bez velike pompe, već da ga samo prepustimo građanima", rekao je on.

Đilas je ukazao da su izgradnjom mosta otvorena mnoga radna mesta, I da će dodatna biti otvorena, ne samo u Beogradu već i u drugim delovima Srbije, i kao primer naveo ugradnju delova koji će dolaziti iz svih krajeva zemlje.

Takođe je podsetio da je bila ispravna odluka, koju je podržao predsednik Tadić, da se PKB ne proda za dinar, iako je pritisak tajkuna bio ogroman.

PKB, kako je kazao, sada ostvaruje profit, a uštedeće se i više od 20 miliona evra time što se neće otkupljivati zemljište za realizaciju projekta mosta Zemun-Borča, koji je danas 150 metara od spajanja sa drugom obalom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.