Đavolja varoš – odbrojavanje

Izvor: Politika, 11.Jun.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đavolja varoš – odbrojavanje

Javno glasanje za izbor Đavolje varoši među sedam svetskih čuda prirode juče suturističke organizacije Srbije i Beograda organizovale na Trgu Republike. Građani su na postavljenim punktovima mogli da glasaju na Internetu.

Između ostalih, juče su Đavolju varoš podržali i Renata Pindžo, pomoćnik ministra ekonomije, Nadica Momirov, državni sekretar za kulturu, i Dejan Jovanović, državni sekretar za regionalni razvoj.

– Želim da pozovem sve građane da glasaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Đavolju varoš. Ideja je da kroz promociju prirodnih lepota afirmišemo Srbiju kao atraktivno mesto za odmor. Mislim da smo u tome i uspeli, pošto je od početka glasanja ovaj prirodni fenomen obišlo 60.000 turista, a u prethodnih nekoliko decenija nije ih bilo više od 3.000 – rekao je Jovanović i dodao da se u budućnosti planira i poboljšanje infrastrukture u topličkom kraju, kao i izgradnja hotela i restorana za adekvatan doček turista.

Vesna Raca-Radosavljević, zamenik direktora Turističke organizacije Srbije, izrazila je zadovoljstvo uspehom promocije prirodnih lepota naše zemlje i nadu da će Đavolja varoš postati jedno od sedam novih svetskih čuda prirode.

– Do sada smo podelili 500.000 razglednica sa slikom našeg kandidata, kojima smo pozivali građane da glasaju. Drago mi je što su naši napori urodili plodom, jer je posle prve faze glasanja Đavolja varoš zauzela prvo mesto u Evropi, u kategoriji pećina, formacija stena i dolina – istakla je Radosavljevićeva, podsećajući da je do kraja glasanja ostalo još 27 dana, kada će biti proglašen 21 finalista.

Zainteresovani sugrađani imali su juče priliku da upoznaju i turističku ponudu juga Srbije, koju je predstavilo preduzeće „Planinka” iz Kuršumlije, zaduženo za staranje o lokalitetu spomenika prirode Đavolja varoš, ali i sa ostalim delovima zemlje kroz besplatne brošure TOS-a, kao što su „52 vikenda u Srbiji” i „Srbija za mlade i radoznale”.

Akcija javnog glasanja biće organizovana i u subotu od 11 do 14 časova na istom mestu.

N. B.

[objavljeno: 11/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.