Đaci čiste Zvezdaru

Izvor: Politika, 28.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci čiste Zvezdaru

Oko 60 odsto Zvezdarske park-šume delimično je očišćeno u jučerašnjoj akciji. Učenici sedmih i osmih razreda tri osnovne škole sa Zvezdare i Palilule, srednje medicinske škole, uz pomoć radnika „Čistoće” i „Zelenila”, komunalnih inspektora ovih opština i njihovih predstavnika, i uz podršku udruženja građana „Šumska vila” uklonili su oko 250 džakova otpada iz ovog prirodnog bogatstva u srcu grada.

– Čišćenje je obavljeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tri lokacije, i to na prostoru od Ulice Dragoslava Srejovića, preko Bosutske ulice, do Zvezdanog gaja. To je tri petine šume koja se prostire na 110 hektara. Deca su uz malu pomoć sugrađana sakupila oko 120 kubika raznog otpada i granjevine. Ovo je druga godina zaredom kako čistimo park–šumu, ali se susrećemo sa istim problemima. Građani i dalje prave deponije na istim mestima, seku šumu za ogrev i pale roštilj, pa često dođe do požara – rekli su aktivisti „Šumske vile”.

Miloš Petrović, pomoćnik predsednika opštine Zvezdara istakao je da je ova akcija važna jer podstiče ekološku svest kod mladih ljudi. On je najavio i rešavanje jednog od najvažnijih problema sa kojim se sugrađani u ovom delu grada susreću, a to je neizgrađena kanalizaciona mreža. Dodao je i da će u narednom periodu u Zvezdarskom parku šumi biti pojačan rad inspekcijskih i vatrogasnih službi.

B. V.

[objavljeno: 28/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.