ĐILAS: KLADIONICE DALJE OD ŠKOLA!

Izvor: Kurir, 04.Avg.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐILAS: KLADIONICE DALJE OD ŠKOLA!

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je zatvoreno 86 kladionica u glavnom gradu koje su radile na manje od 150 metara od škola i najavio izmene zakona koje predviđaju povećanje te udaljenosti od škola.

Gradonačelnik je novinarima na Novom Beogradu rekao da je ideja da izmene zakona zabrane rad kladionicama koje se nalaze na manje od 200 metara od škola i poručio vlasnicima koji imaju objekte na toj udaljenosti da na vreme razmišljaju o preseljenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Đilas je obišao kladionicu u Otona Župančiča na Novom Beogradu koja je zatvorena jer se nalazila na nekoliko desetina metara od Srednje turističke škole.

On je podsetio da je ta akcija pokrenuta pre nešto manje od godinu dana i rekao da gradskim i republičkim vlastima nije bilo lako da posao obave zbog složene procedure utvrđivanja udaljenosti kladionica od škola.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić rekao je novinarima da je plan da izmene zakona u potpunosti spreče ne samo klađenje već i ulazak u kladionice osobama mlađim od 18 godina kao i da se kazne za nepoštovanje propisa povećaju na 100.000 dinara.

On je rekao da je nacrt zakona već napravljen i izrazio uverenje da će doći na dnevni red parlamenta u septembru. Potvrdio je da se udaljenost kladionica od škola neće meriti vazdušnom linijom već najbližom pešačkom stazom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.