ĐILAS: DAJEMO CENU ZA LUKU PO KOJOJ JE OTKUPLJEN VEĆINSKI PAKET

Izvor: Kurir, 30.Jun.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐILAS: DAJEMO CENU ZA LUKU PO KOJOJ JE OTKUPLJEN VEĆINSKI PAKET

BEOGRAD - Niko ne primorava vlasnika Luke Beograd da luku proda, a Grad Beograd je spreman da otkupi to preduzeće po istoj ceni po kojoj je otkupljeno većinsko vlasništvo, izjavio je danas za Betu gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Na javno izrečenu ponudu, na isti način smo i odgovorili", naveo je Đilas u pisanoj izjavi. Prema podacima gradskih vlasti, za 92,75 odsto akcija Luke Beograd plaćeno je 37,2 miliona evra. U međuvremenu, kako je saopšteno iz gradskih vlasti, Vorldfin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je stekao još 0,9 odsto akcija Luke Beograd i izvršio dokapitalizaciju kompanije.

"Dali smo ponudu da za isti iznos za koji je većinski paket kupljen, isti i otkupimo. Ni za evro više, ni za evro manje", rekao je Đilas. Kako je poručio gradonačelnik, Beograd nije banka i ne može nikome da isplaćuje kamate za uložena sredstva ili ispunjava ekonomska očekivanja prodavca.

"Naš jedini interes u toj ponudi je da se razreši dugogodišnji spor koji ometa dalji razvoj lučke delatnosti u Luci Beograd i privredni razvoj te lokacije", istakao je Đilas.

Kako je rekao, ukoliko je kompanija Vorldfin spremna da po takvom principu proda svoje akcije u Luci Beograd, pod uslovom da ne postoje dugovanja prema trećim licima, Beograd je spreman da u najkraćem roku realizuje ponudu o kupovini Luke.

"Ukoliko naša ponuda nije prihvatljiva, nastavićemo borbu za zemljište za koje tvrdimo da ne pripada Luci Beograd, već građanima Beograda", naveo je Đilas.

Prema njegovim rečima, gradska vlast veruje da će svoja prava ostvariti kroz redovan sudski postupak. "Luci Beograd, kao i svim privrednim subjektima u Beogradu, smo na raspolaganju za dalji razvoj njihove osnovne delatnosti ukoliko je ona u interesu grada", obećao je Đilas.

Milan Beko je krajem maja, posle odluke Višeg suda u Beogradu kojom je Luci Beograd privremeno zabranjeno raspolaganja lučkim zemljištem, javno ponudio državi da otkupi to preduzeće.

Pre nekoliko dana je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u jednoj televizijskoj emisiji izjavio da je Grad spreman da otkupi Luku, po istoj ceni po kojoj je prodato većinsko vlasništvo u toj kompaniji.

Na tu ponudu je Beko saopštio da želi da Luku proda po ceni od 74 miliona evra, u koju su, pored cene za paket od 93 odsto akcija, uračunate i kamate po kojima se država zadužuje na finansijskom tržištu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd nije banka

Izvor: RTS, 30.Jun.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, na izjavu Milana Beka da je spreman da Luku proda gradu po ceni od 74 miliona evra, odgovara da Beograd nije banka da nekome plaća kamate. Luku možemo da kupimo po istoj ceni po kojoj je i prodata, rekao je Đilas. Rukovodstvo "Luke" navodi da je spremno na razgovor...Niko...

Nastavak na RTS...

Đilas: „Luku Beograd” plaćamo bez kamate; Beko: Ne može bez cene kapitala

Izvor: Politika, 30.Jun.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je juče da je grad spreman da preuzme „Luku Beograd” po istoj ceni po kojoj je otkupljeno većinsko vlasništvo, ali bez kamate. On je poručio da Beograd nije banka i da ne može nikome da isplaćuje interes na uložena sredstva ili ispunjava ekonomska...

Nastavak na Politika...

Beko nudi da Beograd bude suvlasnik Luke

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 01:40

BEOGRAD - Biznismen Milan Beko spremio je ponudu za Grad Beograd koja se zasniva na javnom privatnom partnerstvu i daje mogućnost da preduzeće „Luka Beograd” i Grad zajednički koriste zemljište na teritoriji luke, saznaje „Blic”. ..- „Luka Beograd" i ja spremni smo da se odreknemo značajnih...

Nastavak na Blic...

Beko nudi da Beograd bude suvlasnik Luke

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2011

BEOGRAD, Biznismen Milan Beko spremio je ponudu za Grad Beograd koja se zasniva na javnom privatnom partnerstvu i daje mogućnost da preduzeće „Luka Beograd” i Grad zajednički koriste zemljište na teritoriji luke, saznaje „Blic”. - „Luka Beograd“ i ja spremni smo da se odreknemo značajnih...

Nastavak na Capital.ba...

Beko nudi Đilasu suvlasništvo Luke

Izvor: B92, 01.Jul.2011

Beograd -- Milan Beko spremio je ponudu za Grad Beograd koja se zasniva na javnom privatnom partnerstvu i predviđa zajedničko korišćenje zemljište na teritoriji luke..."Luka Beograd" i ja spremni smo da se odreknemo značajnih resursa, odnosno zemljišta Luke ako je gradonačelnik Dragan Đilas...

Nastavak na B92...

Djilas spreman za razgovor s Bekom

Izvor: Beta, 01.Jul.2011

BEOGRAD, 1. jula 2011. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je u petak da je spreman na razgovor sa vlasnikom Luke Beograd Milanom Bekom radi rešenja spora Grada sa tim preduzećem oko zemljišta Luke...Djilas je na Radio-televiziji Srbije rekao da to zemljište pripada Beogradu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.