Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐACI ĆE IĆI NA ČASOVE U TRI SMENE? Rekonstrukcija rušanjske škole usred školske godine

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Aca Milosavljević" u Rušnju, koji su više puta planirani i najavljivani konačno bi trebalo da počnu - ali usred školske godine.

Popucali podovi i zidovi i stari toaleti, slika je ove škole izgrađene još 1982. godine. Obnova je hitna, ali na njenom putu stala je birokratija. Sada kada bi sa rekonstrukcijom trebalo da se krene do kraja godine, đaci će možda morati da idu u tri smene sa časovima do 35 minuta. Ipak, na samo 25 dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koliko bi trajali radovi.

- Nadali smo se da će radovi početi u avgustu, ali nam je na put stao Zakon o ozakonjenju objekata. Sada smo dobili rešenje o ozakonjenju, pa iščekujemo još kraj javne nabavke i saglasnost Sekretarijata za urbanizam za izvođenje radova, kako bi oni mogli da otpočnu do kraja godine. Tada ćemo videti i sa Ministarstvom prosvete oko skraćenih časova tako da učenici ništa ne gube - priča direktor škole Slavko Bogavac.

Izvođača koji bude izabran očekuje posao u dva objekta ove škole, ali i kratak rok da to završi. Trebalo bi porušiti i ponovo izgraditi montažni objekat u kojem se nalaze četiri učionice i održava nastava za predškolce. Zatim, glavnu zgradu trebalo bi rekonstruisati, kao i urediti plato iza škole.

Iako objekti nisu renovirani otkad su izgrađeni, zaposleni u školi ističu da školsko dvorište nikada nije lepše izgledalo. U to smo se i uverili - nove klupe i ljuljaške postavljene su za mališane ovog leta, kao i stanica za bicikle napravljena od starih nogara za stolice.

PODRŠKA RODITELJA

Iako plan adaptacije zvuči možda isuviše ambiciozno, roditelji pružaju potpunu podršku.

- Skoro da se ništa nije promenilo otkad sam ja sedela u tim klupama. Godinama se priča o renoviranju, a ništa se ne menja, tako da ne verujem dok ne vidim - kaže M. Ž. (33).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.