Direktor pomešao datume putovanja

Izvor: Blic, 10.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor pomešao datume putovanja

Šest odeljenja osmog razreda OŠ "Gavrilo Princip”, juče ujutru trebalo je da krene na ekskurziju na Kopaonik. Međutim put je otkazan uz obrazloženje da nema slobodnih "Lastinih” autobusa. Ispostavilo se da je problem napravio direktor škole koji je prevideo datum polaska koji je naznačen u ugovoru.

- Sekretar škole je veče pred polazak, oko osam sati, javio razrednim starešinama da se ne ide na ekskurziju, a oni su potom javljali roditeljim, to jest deci ponaosob. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Objašnjenje koje su nam dali je da nema dovoljno autobusa. Ne mogu vam opisati razočarenje dece koja su bila potpuno spakovana i spremna za polazak. Sve je kupljeno, čak i grickalice za "usput”. Kako mogu da otkažu put nekoliko sati pred polazak?! - pita se majka četrnaestogodišnje devojčice, koja je juče ujutru umesto na Kopaonik otišla u školu. Deca su morala da se raspakuju zbog propusta Jordana Ilića, direktora škole.

- Očajan sam zbog svoje velike greške! U ugovoru sa agencijom "Margo turs” lepo je naznačen sledeći vikend za našu ekskurziju, a ja sam mislio da je ovaj. U pregovorima sam rekao da ne želim da đaci idu sledećeg vikenda, jer je prognozirano loše vreme, a ne želim da deca plate da bi sedela u autobusu i hotelu zbog kiše, pa da ne vide na primer Đurđeve stupove. Mislio sam da smo se razumeli, pa nisam proveravao datum polaska u ugovoru - kaže za "Blic” Ilić i dodaje da je napravio anketu koju će deca odneti roditeljima kako bi zaokružili jednu od ponuđenih opcija rešenja zbrke. Kako kaže, ponudi će roditeljima da deca idu na ekskurziju ipak u oktobru ili u maju ili da odustanu od puta, a u tom slučaju će im novac biti u potpunosti vraćen. Direktor je siguran da će moći da se dogovori sa ljudima iz agencije oko promene datuma ekskurzije i eventualnog vraćanja novca. Kako kaže, u najgorem slučaju, deca će ipak ići sledećeg vikenda (ako se roditelji slažu sa tim), pa "kako im bude sa kišom, maglom i vetrom na Kopaoniku”.

- Da bi bar malo deci kompenzovao nepotrebno nerviranje i tugu, organizovaću im i besplatan put i obilazak Niša u maju - dodaje direktor.

U agenciji "Margo turs” misle da je sigurno došlo do nenamerne greške direktora sa kojim sarađuju već neko vreme i sa kojim imaju korektne odnose.

- U ugovoru piše da se kreće 16. oktobra, da će deca biti smeštena u "Jatovim apartmanima” i da će ih voziti po jedan "Lastin” i "Bambusov” autobus, a nemamo nikakva obaveštenja o eventualnim promenama ili otkazivanju puta - kažu u agenciji.

Ostali bez viza

Maturanti Tehničke škole u Železniku, koji su trebalo da odu na ekskurziju u Italiju, posle dva odlaganja na kraju su ostali kući. Turističke agencije "TT travel”, koja se obavezala da im nabavi vize, to nije uspela da učini. Zbog toga je polazak na ekskurziju sa 27.septembra pomeren za 7. oktobar, međutim ni u tom periodu vize nisu dobijene. Ponudu agencije da nabavi slovenačku vizu, roditelji su odbili, a ugovor je raskinut. Agencija se obavezala da do 17. oktobra svima vrati novac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.