Direktor Unicefa i Vesić o izbeglicama u Beogradu: Posebnu pažnju posvetiti deci

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Unicefa i Vesić o izbeglicama u Beogradu: Posebnu pažnju posvetiti deci

Među izbeglicama u Beogradu, posebno u okolini autobuske stanice, ima veoma mnogo dece koja su posebno ugrožena i njima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, rečeno je danas na sastanku gradskog menadžera Gorana Vesića i člana Gradskog veća Tanje Popović sa direktorom UNICEF-a u Srbiji Mišelom Sen-Loom.

Gradski menadžer Goran Vesić i članica Gradskog veća Tanja Popović primili su direktora UNICEF-a u Srbiji Mišela Sen-Loa. Oni su razgovarali o izbeglicama i migrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Beogradu.

Konstatovano je da se među migrantima i izbeglicama nalazi veoma mnogo dece koja su posebno ugrožena, kao i da je potrebno njima posvetiti dužnu pažnju.

Gradski menadžer je zahvalio UNICEF-u na podršci i rekao da su Beograd i Srbija pokazali solidarnost sa migrantima.

- Ponosni smo što smo jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj ti ljudi, pobegli od rata, nemaju probleme sa domaćim građanima ili organima vlasti - rekao je Vesić.

On je objasnio da naša zemlja ima razumevanja jer je mnogo naših sunarodnika prošlo kroz slične patnje.

- Srpski premijer Vučić je jedini predsednik Vlade u Evropi koji je od početka krize posetio dva puta migrante - izjavio je Goran Vesić.

Članica Gradskog veća Tanja Popović je rekla da je UNICEF predložio Gradu nekoliko konkretnih akcija kako da se pomogne deci koja se nalaze među migrantima.

- Dobili smo nekoliko zanimljivih predloga koji se tiču, između ostalog, i uspostavljanja dečjeg kutka kakav je UNICEF u sredu uspostavio u Preševu, gde će deci biti obezbeđen pristup lekarima, pomoć psihologa, kao i hrana i sredstva za higijenu - rekla je Tanja Popović.

Na sastanku je bilo reči i o drugim mogućnostima saradnje UNICEF-a i Beograda, pre svega u oblasti zaštite najmlađe dece.

Tanja Popović je najavila da će Grad veoma brzo odrediti na kojim projektima može da sarađuje sa UNICEF-om.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.