Didaktička sredstva u čekaonicama dečjih odeljenja domova zdravlja

Izvor: Studio B, 13.Sep.2012, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Didaktička sredstva u čekaonicama dečjih odeljenja domova zdravlja

Grad Beograd je u saradnji sa kompanijom „Boš" pokrenuo akciju opremanja didaktičkim sredstvima čekaonica na pedijatrijskim odeljenjima u domovima zdravlja.

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić obišla je Dom zdravlja u Mirijevu čije je pedijatrijsko odeljenje opremljeno didaktikom namenjenom igranju i obrazovanju dece od 2 do 6 godina.

Nikome nije prijatno dok čeka da udje kod lekara, a kamoli najmladjima. Opremanje čekaonica takozvanim didaktičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sredstvima odnosno, specijalnim igrackama, važno je pre svega za male pacijente koji tu provode određeno vreme, tokom kojeg mogu da se zabave dok čekaju odlazak kod lekara. Roditelji kažu da je ovo dobra ideja, jer deca u igri izgube strah od doktora budući da su fokusirana na igračke.

Ove igračke su zapravo motoričko-čulni zidovi, motoričke kocke i dekorativne zidne aplikacije za decu uzrasta od dve do šest godina, bezbedne su i nemaju delova koji mogu otpasti a nisu potrebna posebna uputstva za korišćenje jer deca instinktivno shvataju način igre.

- Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika - Deca, osim što im vreme brzo prolazi, mogu da se zabave i igraju. Ove igračke, osim zabavnog, imaju i edukativni karakter jer podstiču psihički i motorički razvoj dece.

Do kraja godine didaktikom će biti opremljen i Dom zdravlja na Voždovcu, a nakon toga akcija će se nastaviti i u ostalim domovima zdravlja u Beogradu.

Sličnim sredstvima, pored mirijevskog, opremljeni su domovi zdravlja na Vračaru, u Rakovici i Mladenovcu. Grad je ove godine, u sklopu akcije koju je pokrenuo pre nekoliko godina, pedijatrijskim odeljenjima dostavljeno 10.000 bojanki i bojica, koje su  podeljene deci u čekaonicama. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igračke u čekaonicama dečjih odeljenja domova zdravlja

Izvor: Kurir, 13.Sep.2012

Sličnim didaktičkim sredstvima, pored mirijevskog, opremljeni domovi zdravlja na Vračaru, u Rakovici i Mladenovcu i najavila nastavak akcije po svim domovima zdravlja u Beogradu..BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić obišla je Dom zdravlja u Mirijevu čije je pedijatrijsko odeljenje...

Nastavak na Kurir...

Didaktička sredstva u čekaonici pedijatrije Doma zdravlja na Mirijevu

Izvor: Blic, 13.Sep.2012

U okviru akcije poboljšanja uslova u prestoničkim Domovima zdravlja, u čekaonici pedijatrijskog odeljenja Doma zdravlja “Zvezdara“ na Mirijevu juče su postavljena sredstva koja su specijalno pripremljena i namenjena obrazovanju dece. ..Kako bi se mališani uzrasta od dve do šest godina, dok...

Nastavak na Blic...

Zvezdarska pedijatrija opremljena didaktičkim igračkama

Izvor: Politika, 14.Sep.2012, 00:36

Bezbedne su, podstiču psihički i motorički razvoj, deca se ne mogu povrediti dok ih koriste, a nisu potrebna i posebna uputstva za korišćenje..Pedijatrijsko odeljenje doma zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu opremljeno je didaktičkim sredstvima namenjenim deci uzrasta od dve do šest godina. Igračke...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.