Dete ostavljeno u dvorištu Zvečanske

Izvor: Politika, 18.Sep.2009, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete ostavljeno u dvorištu Zvečanske

Uplakanog, oskudno obučenogdečaka našlo je juče osoblje Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. – Nije imao ništa na osnovu čega bi utvdili njegov identitet, procenjuju da ima između dve i tri godine

Plašljivog i uplakanog dečaka, oskudno obučenog, sa rancem na leđima, našlo je juče u 14.20 časova u dvorištu, osoblje Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

U džepićima i rancu nije imao nikakvu poruku, kao što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << običaj da ostave roditelji koji napuste svoje dete. Nije imao bilo šta na osnovu čega bi u centru mogli da utvrde njegov identitet. Za sada, njegovo ime i podaci o roditeljima nisu poznati.

Dečaka je odmah pregledao pedijatar, i, prema rečima Mirjane Srećković, rukovodioca stacionara za majku i dete, nema tragova nasilja i zlostavljanja.

– Procenjujemo da ima između dve i tri godine. Okupali smo ga, a imao je vaške i morali smo da ga ošišamo. Problem je što ne možemo da razgovaramo sa njim jer je uplakan i veoma uplašen, uopšte ne priča. Očekujem da će se osloboditi i smiriti pa ćemo, nadam se, moći nešto i da saznamo – objasnila je Srećkovićeva i dodala da u poslednjih tri do četiri godine u Centru nisu imali slučaj ostavljanja dece.

Uviđaj je obavila policija, a zapisnik će biti prosleđen Centru za socijalni rad, u odeljenju Savski venac.

Dok se ne jave roditelji ili nađu novi staratelji, dečak će ostati u Zvečanskoj.

LJ. P. – S. Đ.



[objavljeno: 18/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.