Deda Mraz i Dobra vila sleteli u Batajnicu

Izvor: Politika, 29.Dec.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mraz i Dobra vila sleteli u Batajnicu

Pripadnici 204. brigade vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije priredili su nezaboravan program za decu iz siromašnih porodica i decu bez roditeljskog staranja

Na batajnički aerodrom juče su „direktno sa Severnog pola” dojezdili Deda Mraz i Dobra vila. Sanke nisu koristili – u duhu modernih vremena, iz helikoptera je izašla vila, a iz pravog vojnog aviona izašao je Deda Mraz. Došli su čak u Batajnicu samo da bi obradovali mališane iz Prihvatilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za decu i mlade, i domova „Moše Pijade” i „Jovan Jovanović Zmaj”.

Pedesetak mališana je netremice posmatralo kako se avion i helikopter približavaju pisti, a kada su se letelice primirile na tlu, klinci su pohrlili da se rukuju i fotografišu.

Za mališane je organizovana i mala proslava novogodišnjih praznika, a za ovaj deo iznenađenja bili su zaduženi studenti iz fondacije „Osmeh na dar”. Mališani su dobili poklone, za njih je okićena jelka, a Deda Mraz je pevao za klince i fotografisao se sa njima, držeći ih u krilu.

Uloge Deda Mraza i Dobre vile „tumačili” su pripadnici 204. brigade vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Oni su se na ovaj način priključili akciji prikupljanja paketića za decu iz porodica lošeg materijalnog statusa i decu bez roditeljskog staranja, koju vode studenti iz „Osmeha na dar”. Vazduhoplovci su u svojoj brigadi prikupili poklone, kupili kostime i organizovali sletanje na batajnički aerodrom. 

„Osmeh na dar” poslao je oko 400 paketa za decu u Kuršumliji i Valjevu, a u toku su velike pripreme za 11. januar kada će kolona sa poklonima krenuti ka Kosovu i Metohiji, gde će tri dana obilaziti sever Kosova, enklave i druga mesta gde žive srpske porodice, kako bi akademci deci uručili praznične paketiće. 

LJ. P.

objavljeno: 29.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.