Deda Mraz dolazi na vaša vrata

Izvor: Blic, 27.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mraz dolazi na vaša vrata

Dovoljan je samo jedan telefonski poziv i Deda Mraz će se pojaviti na vašoj kućnoj adresi. Umesto kroz odžak stićići će na vrata, a dolazak će najaviti kucanjem. Spreman je da mališanima uruči pismo, donese paketić i poklone, a sa sobom može da dovede i čitavu družinu Diznijevih junaka. Ali to ima i svoju cenu, jer za druženje sa Deda Mrazom treba izdvojiti najmanje 1.500, a najviše 45.000 dinara.

Za Novu Godinu ili Božić svi željno iščekujemo bucmastog veseljaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bele brade koji letećim sankama dolazi čak iz Laponije kako bi obradovao dobru decu. U Brazilu ga zovu Vovo Indo, u Estoniji Joluvana, a kod nas je on Deda Mraz ili Božić Bata.

- Zovem se Deda Mraz. I ove godine ću da se potrudim da obiđem mališane i uveselim ih igračkicama i slatkišima. Samo, ja se ne spuštam kroz odžak nego kucam na vrata - priča kroz smeh samo jedan od brojnih Deda Mrazova u gradu koji ovih dana imaju pune ruke posla.

Roditelji koji žele da upoznaju decu sa Deda Mrazom za novogodišnje praznike mogu birati kad i na koji način će obradovati svoje mališane. Najjeftinija varijanta koja se nudi u oglasima jeste naručivanje pisma „lično od Deda Mraza” za šta je potrebno izdvojiti 300 dinara, a najluksuznija je poseta Deda Mraza tačno u ponoć koja može da staje i do 45.000 dinara. Na sajtu www.dedamrazovi.com moguće je i angažovanje Deda Mraza, samog ili uz pratnju Nodija, Volt Diznijevih junaka - Šilje, Mikija, Paje, Dabe, Vuka ili Baba Mrazice. Cena kućne posete Deda Mraza za jedno dete je, najčešće oko 1.500 dinara, a za više dece je uglavnom 3.000 dinara iako se u oglasima mogu pronaći i ponude za 15.000 dinara, bez obzira na broj mališana koji će učestvovati u programu.

- Pokucam na vrata. I dečica su već tada očarana. Razgovaramo o „brojnim putovanjima” kroz Laponiju i druge zemlje, pevamo pesmice na gitari i na kraju podelim paketiće koje, ipak obezbeđuju roditelji. Bez obzira o koliko mališana se radi tih 40 minuta naplaćujem 20 evra - priča Deda Mraz Neša Popović.

Ali, postoje i mnogo luksuzniji programi koji koštaju i nekoliko desetina hiljada dinara. „Diznijev urnebes” sa Pajom, Šiljom, Mikijem, Dabom, Vukom i naravno Deda Mrazom koji deli paketiće košta 34.500 dinara. "Asterix i Obelix", muzička komedija namenjena najmlađoj publici takođe je 34.500 dinara. A, za Deda Mraza kao animatora u najluđoj noći, između od 10 do 1 posle ponoći, potrebno je izdvojiti 39.000 dinara. Najskuplji je dolazak Deda Mraza i Baba Mrazice koji staje čak 45.000 dinara.

Prema iskustvu predstavnika ove neobične profesije, najviše posla ima oko Nove godine. Slažu se da je običaj darivanja za Božić potpuno zanemaren i da već nakon trećeg januara na dekicu svi zaborave.

- Nemamo mi neku posebnu Božićnu tradiciju darivanja. Za ovih 15 godina samo sam jednom imao posla na taj dan. Kao da smo zaboravili da i to dan za poklone. O Srpskoj Novoj godini neću ni da govorim - dodaje Deda Mraz.

Ovog veselog dedicu iz Laponije možete naći sajtu www.dedamrazovi.com.

Usluge Deda Mraza

- Dolazak Deda Mraza na kućnu adresu za jedno dete 1.500

- Dolazak Deda Mraza na kućnu adresu bez obzira na broj dece od 1.500 do 3.000

- Dolazak Deda Mraza za pravna lica i preduzetnike od 3.000 do 6.800

- Program Deda Mraza i Nodija 9.900

- Predstava Klovn i Deda Mraz (Klovn je profesionalni animator,

bivši vaspitač i Ronald McDonald. Predstava traje 45 minuta i

uvod je u Novogodišnju priču koju završava Deda

- Mraz podelom paketića 14.900

- Svet bajki - Živopisna predstava sa zanimljivim likovima

(čarobnjak Merlin, zla Snežanina maćeha, Mačak u čizmama) 34.500

- Klovn, žongler, gutač plamena i mađioničar

(animator za svaku pohvalu) i Deda Mraz 27.000

- Angažovanje Deda Mraza kao animatora u samoj

novogodišnjoj noći kao i Deda Mrazice od 4.000 do 45.000

CENE SU U DINARIMA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.