Izvor: Politika, 13.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak povređen u liftu

Devetogodišnjak, uplašen što se lift zaglavio, razbio staklo na vratima i kroz otvor svetlarnika pokušao da izađe napolje

Devetogodišnji A. Č. teško je povređen juče oko 13 sati u naselju Medaković kada je pokušao da izađe iz zaglavljenog lifta zgrade u Ulici Borivoja Stevanovića broj 9. Prema nezvaničnim informacijama koji su se mogli čuti na mestu događaja, do nesreće je došlo kada je dečak, uplašen što se lift zaglavio, razbio staklo na vratima i kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << otvor svetlarnika pokušao da izađe napolje. U trenutku kada su mu jedna noga i telo bili napolju, lift je krenuo na gore i prignječio mu drugu nogu koju nije uspeo da izvuče. Lift se zbog kratkog spoja ubrzo zaustavio, a dečak je ostao da visi naglavačke. Njegovo zapomaganje čula je komšinica koja je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. U zgradi je počela da se odigrava prava drama. Dok su lekari Hitne pomoći držali u uspravnom položaju uplašeno dete, koje je krvarilo i plakalo, policajci i ljudi iz servisa za održavanje liftova su se bezuspešno trudili da mu nekako oslobode nogu. Situacija je bila toliko napeta da je čak i jednom od spasilaca pozlilo. Tek posle sat vremena, posle intervencije vatrogasaca, dečak je oslobođen. On je sa teškim povredama noge prevezen kolima Hitne pomoći na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde mu je ukazana neophodna medicinska pomoć. Prema rečima lekara, njegovo stanje je stabilno i nije u životnoj opasnosti. Veća tragedija izbegnuta je pukom srećom zahvaljujući tome što je mališan na nogama imao rolere koji su ublažili pritisak i sačuvali mu nogu u jednom komadu.

U vezi sa ovim slučajem pokrenuta je istraga koja bi trebalo da utvrdi uzroke zbog kojih je došlo do nesreće i eventualnu odgovornost službi koje su nadležne za održavanje liftova.

J. Vlašković

[objavljeno: 13.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.