Deca hospitalizovana sa simptomima trovanja

Izvor: Studio B, 29.Apr.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca hospitalizovana sa simptomima trovanja

Trinaestoro dece iz osnovne škole „Stevan Sremac” iz Borče, koja su primljena u Institut za majku i dete zbog stomačnih tegoba u stabilnom su stanju, ali će iz preventivnih razloga ostati u bolnici.

Učenik koji je primljen u Tiršovu pušten je na kućno lečenje.

Sanitarna inspekcija privremeno je zatvorila privatnu pekaru Vir koja već dve godine radi u iznajmljenom objektu škole.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za Studio B da su deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sada bolje i da je prema nezvaničnim informacijama moguć uzrok sok od jabuke, koji su sva deca pila. Kada se utvrdi tačan uzrok trovanja, odgovorni će snositi posledice, kaže ministar.

Uzrok stomačne infekcije dece iz Osnovne škole "Stevan Sremac" u Borči nije ishrana koju organizuje grad Beograd, već individualna odluka škole da izda deo prostora privatnoj pekari, izjavila je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić.

Ona je, kako je prenela gradska uprava, rekla da su u školu odmah upućeni prosvetni i sanitarni inspektor. "Kada smo saznali da jedan broj dece ima stomačne probleme i da su neka od njih kupovala hranu u iznajmljenom školskom prostoru, koji je iznajmila pekara Vir, odmah smo poslali sanitarnu inspekciju, kako bi ispitali uslove u kojima pekara radi i prosvetnu inspekciju da utvrdi da li je prostor izdat u skladu sa zakonom", rekla je Snežana Đurić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Đaci otrovani hranom u školi

Izvor: Večernje novosti, 29.Apr.2014

BEOGRAD - Više od desetoro dece otrovano je hranom u Osnovnoj školi "Stevan Sremac" u Borči. Đaci su se žalili na bolove u stomaku i svi se prevezeni u bolnicu.Uzrok trovanja još je nepoznat. Ekipe Hitne pomoći su na licu mesta.Uskoro opširnije..

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.