Danijeli Jovanović poklonjen vredan bicikl

Izvor: Studio B, 29.Okt.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijeli Jovanović poklonjen vredan bicikl

Biciklista iz Slovenije Josif Šamu danas je Danijeli Jovanović, sportistkinji sa višestrukim amputacijama donjih i gornjih ekstremiteta, poklonio takmičarski bicikl i sportsku opremu.

- Ovo je lični poklon tri druga koji se bave biciklizmom. Kada smo nakon održavanja takmičenja u parabiciklizmu u Beogradu čuli za Danijelu, odlučili smo da joj pomognemo i poklonimo bicikl, prilagođen za njene potrebe. Danijela ima jaku volju, a najmanje što smo mi mogli da uradimo jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da joj poklonimo bicikl - istakao je Šamu.

Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu rekao je novinarima da se nada da će Danijela sa novim biciklom i na budućim takmičenjima ostvarivati dobre rezultate.

- Odluka tri druga iz Slovenije da poklone Danijeli bicikl veoma je lepo i ohrabrujuće iskustvo, sada bi i ljudi iz Srbije trebalo da se uključe u ovakve akcije i pomognu našim sportistima invalidima - istakao je Ćirić.

Danijela Jovanović je kazala da je veoma srećna i da će sa novim biciklom na takmičenju u Londonu pokušati da uzme neku od medalja.

Danijela je u avgustu 2008. godine postala prva žena sa inavaliditetom koja je osvojila najviši vrh Evrope, Elbrus (5.642 metra) na Kavkazu. Ona je do sada osvojila vrhove Stol, Rtanj i Midžor u Srbiji i Prokletije u Crnoj Gori, ali i najviši vrh Balkanskog poluostrva - Musalu u Bugarskoj.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.