Danas: Sporazuma Beograda i Prištine nema ni na vidiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Sporazuma Beograda i Prištine nema ni na vidiku

Retorika predstavnika zvaničnog Beograda pokazuje da ni na vidiku nema sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, piše list Danas pozivajući se na predstavnike diplomatskih krugova.

Najnovija poruka Predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "teško za njih (Zapad) da izađu s novim predlogom, zato što velike zapadne sile polaze od toga da je teritorijalno pitanje Kosova rešeno, tako što su dobili svoju nezavisnost", predstavlja odgovor Beograda na ponudu "kvinte", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije, o "rasplitanju kosovskog čvora".

To rasplitanje, prema diplomatskim izvorima Danasa, odvija se na način koji bi podrazumevao da Beograd ne prizna nezavisnost Kosova, ali da omogući Prištini da dobije članstvo u Ujedinjenim nacijama.

Zvaničnom Beogradu bi, piše Danas, najviše odgovaralo rešenje koje bi podrazumevalo podelu Kosova, ali na tu opciju ne pristaje Zapad, uključujući SAD.

Istovremeno, Zapad insistira na tome da problem Kosova bude rešen do kraja 2019. godine, dok Rusija želi da se to pitanje drži što duže otvorenim.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sporazum sa Prištinom "ni na vidiku"

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2018

Retorika predstavnika zvaničnog Beograda pokazuje da ni na vidiku nema sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, piše list "Danas"...Najnovija poruka Predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "teško za njih (Zapad) da izađu s novim predlogom, zato što velike zapadne sile polaze od toga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.