Dan sećanja na holokaust u Beogradu

Izvor: Studio B, 10.Maj.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan sećanja na holokaust u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je u gostovanju u Vestima Studija B da je Dan pobede ponos za sve Beograđane, kao i da su obezbeđena sredstva za završetak projekat za uređenje prostora Starog sajmišta kao mesta stradanja od nacističkih zločina.

Dan sećanja na holokaust u Beogradu ustanovljen je odlukom Skupštine grada prošle godine i ove se prvi put zvanično obeležava.

-To je podsećanje na 10. maj 1942 godine kada su nacisti proglasili da u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << više nema Jevreja. I zasta, osim onih koji su se sakrili, otišli u partizane ili bili u zarobljeništvu u Beogradu zaista nije bilo Jevreja. Taj dan obeležavamo u dogovoru sa jevrejskom zajednicom, a Staro sajmište je upravo mesto gde su oni ubijani, a kasnije su tu stradali antifašisti, Srbi, Romi i drugi. Mi smo ove godine obezbedili potreban novac za završetak projekta za Staro sajmište, a sledeće godine nas čeka raspisivanje konkursa za idejno rešenje i ja se nadam da posle toga možemo da pristupimo uređenju tog prostora kako bi on bio obeležen onako kako dolikuje - kazao je gradski menadžer, gostujući sinoć u Vestima Studija B.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.