Dablinske nagrade Beogradu i Đilasu

Izvor: Politika, 13.Jul.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dablinske nagrade Beogradu i Đilasu

BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić primila je u Dablinu nagradu koja je glavnom gradu Srbije dodeljena u kategoriji „Najbolji gradovi” na Samitu gradova lidera, a u ime gradonačelnika Dragana Đilasa preuzela nagradu za menadžera godine, koju mu je dodelila organizacija „Europe Business Assembly” (EBA).

„Nagrade su rezultat uložene energije i promena u Beogradu, koji su prepoznati ne samo od naših sugrađana, već i od međunarodne javnosti. Pomenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << priznanja pružaju Beogradu mogućnost uspostavljanja bolje saradnje sa drugim zemljama u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, kao i mogućnost za privlačenje novih investicija”, rekla je Pašić, koja je nagrade preuzela sinoć.

Ona je istakla da su nagrade značajne i jer utiču na stvaranje bolje slike o Beogradu i Srbije, što je podstrek za turiste koji žele da posete Beograd, objavljeno je na sajtu gradske uprave.

EBA je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje, a okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere.

Ciljevi te organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta.

Nagrade koje EBA dodeljuje ustanovljene su 2007. godine, dok je kategorija „Najbolji gradovi” ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin.

Beograd je 16. marta 2006. godine, u organizaciji „Fajnenšel tajmsa” proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope”, a tri godine kasnije od strane turističkog vodiča „Lonli planet” za jednu od deset najboljih turističkih destinacija.

Glavni grad Srbije kandidovao se za „Evropsku prestonicu kulture 2020”.

Tanjug

objavljeno: 13.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.