Da se lakše sačeka pregled

Izvor: Blic, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da se lakše sačeka pregled

Decu na pedijatriji ambulante Doma zdravlja „Palilula" u Borči umesto sivih zidova od prošle nedelje dočekuje morski ambijent naslikan na zidu čekaonice. Ribice i morsko rastinje raznih boja umiruju mališane u čekaonici, ali i njihove roditelje.

Priključite se

Akciji našeg lista možete da se priključite i vi. Ako ste slikar, imate četkice i dobru volju, ili proizvodite i distribuirate igračke koje bi mogle da upotpune ambijent čekaonica gde borave najmlađi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozivamo vas da date svoj doprinos.

Oslikana čekaonica u ambulanti u Borči samo je početak velike akcije našeg lista, tokom koje ćemo oslikati ako ne sve, onda bar većinu sivih i depresivnih čekaonica u kojim mališani provode vreme dok čekaju na lekarski pregled, vakcinu ili injekciju.

Raznobojne ribice na zidu pedijatrije u Borči oduševile su juče ne samo Ivonu Arsić (3), nego i njenu mamu Aleksandru.

- Mnogo je lepše nego pre. Odmah mi je pažnju privukao ovaj neobični akvarijum na zidu. Boje su predivne. Ivona je krenula ka oslikanom zidu i htela je da dira ribice. Pošto prima injekcije, ovde smo relativno često, pa smo zatekle i mlade slikarke dok su radile - rekla je za „Blic" Aleksandra Arsić.

Darka Mihajlovića koji ima tek nekoliko meseci dovela je mama Danijela. Prstićima je pokazivao ka oslikanom zidu, a oduševljenje onim što vide prenela nam je mama.

- Odlično ste se setili da organizujete slikanje. Čekaonice su stavrno monotone, a ovde je veselo i neobično - komentar je Danijele Mihajlović.

Odgovorna sestra na Pedijatriji Nada Stankov kaže da ne može da se navikne na sliku koja je uveselila čekaonicu. Slaže se s pacijentima da je naslikano more sa ribicama i rastinjem osvežilo prostoriju.

Akciju „Blica" podržale su i zid oslikale mlade slikarke, trenutno studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti Jelena Milović i Jelena Mihajlović, a boje je donirala kompanija „Zorka Šabac".

Redakcija „Blica" je tokom jula i avgusta 2006. godine organizovala veliku akciju „Klimatizujmo sva beogradska porodilišta". Tokom ove akcije nabavljeno je 159 klima uređaja. Oni su ugrađeni u porodilišta KBC „Zvezdara" i „Zemun" i GAK „Narodni front" i Višegradska, kao i na Institutu za neonatologiju. U ovoj akciji „Blica", osim mnogobrojnih firmi, učestvovali su i građani sa pojedinačnim donacijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.