DVAPUT IZUJEDAN

Izvor: Kurir, 18.Okt.2010, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVAPUT IZUJEDAN

Mihajla M. iz Medakovića 2 ujeo pas, koji je prethodno napao i komšinicu. Naselje u strahu, deca neće da idu sama u školu

Baksuz!

Mihajlo M. (61) iz naselja Medaković 2 izgleda da je postao omiljena hrana čoporu lutalica koji već mesecima teroriše ceo komšiluk. Njega je u petak, kad je krenuo na posao, ujeo pas, za koga misli da je isti onaj koji ga je napao i pre petnaestak dana. Da zlo bude veće, on juče nije bio jedina žrtva jer su se lokalne džukele zaletele >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i na komšinicu iz susedne zgrade.

Vidno uznemiren, posle dana provedenog u obilasku medicinskih ustanova, odlučio je da reši problem.

- Pozvao sam sve moguće inspekcije za koje su mi rekli da mogu da budu nadležne. Čak sam zvao i Zoohigijenu. Na kraju se svelo na to da će ekipa izaći na teren, sterilisati i čipovati životinju, a zatim je ponovo pustiti među ljude - ogorčen je Mihajlo, koji dodaje da to ne može da bude rešenje, jer se napadi pasa previše često dešavaju.

On ističe da je posle prvog ujeda i ukazane pomoći danima bio vezan za krevet. Nije išao na posao, morao je da primi antitetanus injekcije. A sada, samo dve nedelje kasnije, opet ista priča.

- Sva sreća pa neću morati ponovo da primam i injekciju, jer mi još uvek važi stara zaštita, ali to je jedina sreća u celoj priči. Ceo komšiluk je u strahu. Deca kasne u školu jer se plaše sama da prolaze pored kontejnera gde se psi okupljaju. Kad sam pitao inspekciju zbog čega ne dođu šinteri i ne odvedu pse u Ovču, rečeno mi je da azil nije rešenje i da iz EU ne gledaju blagonaklono na to da se psi zatvaraju. E pa, ako već toliko vole ulične džukele, eto, ja im predlažem da ih odvedu k sebi. Ma, neka odvedu i gejeve kad ih toliko vole - besan je Mihajlo.

On ističe da je ceo komšiluk toliko uplašen od agresivnih lutalica da su prestali da žale pse, koje u poslednje vreme ubijaju i masakriraju.

- Nisam za nasilje, ali nije čudo što ljudi puknu po šavovima. Da je umesto mene nastradalo neko dete, bio bi srećan kad bi čuo da je toj životinji neko presudio - navodi Mihajlo.

Iz Zoohigijene nismo uspeli da dobijemo konkretnije informacije o pomenutom slučaju, uz obećanje da ćemo sve podatke dobiti danas.

Čudna slučajnost

Da se nešto čudno događa sa ljudima odnosno psima lutalicama u naselju Medaković 2, najbolje svedoče slučajevi kasapljenja, to jest ubijanja pasa.

Prvo je 14. aprila pronađena keruša Mila, kojoj je neko odsekao sve četiri šape, a zatim je pre nekoliko dana, tačnije 11. oktobra, neko malokalibarskim pištoljem upucao dvogodišnjeg mešanca Đoleta, i to naočigled dece iz kraja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.