DSS o saobraćaju na Voždovcu

Izvor: Studio B, 27.Nov.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS o saobraćaju na Voždovcu

U okviru kampanje za lokalne izbore na Voždovcu, koji su zakazani za 15. decembar ove godine, član Izvršnog odbora DSS i predsednik Stručnog saveta pri Gradskom odboru DSS Zoran Pešović obišao je saobraćajnu zonu oko mosta na Dušanovcu

Pešović je tom prilikom izjavio:

„Opština Voždovac je jedna od najstarijih i najvećih opština u Beogradu, ali opština sa najviše saobraćajnih problema. Jedan od ključnih saobraćajnih problema tiče se planiranih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << postojećih saobraćajnica.

Planirane saobraćajnice, među kojima je i UMP, trebalo bi da budu u funkciji razvoja i rešavanja problema saobraćaja ove velike gradske opštine, a ne u funkciji blokiranja, kako u saobraćajnom, tako i u urbanističkom smislu.

Kada je reč o postojećim saobraćajnicama, one ne mogu ni po pitanju kapaciteta ni po pitanju veza da odgovore nagomilanim saobraćajnim problemima."

Pešović je naglasio da je ka centru grada usmereno više od 30 % celokupnog saobraćaja sa teritorije opštine Voždovac. Saobraćajne gužve i duže vreme putovanja predstavljaju posledicu nepostojanja adekvatnih saobraćajnica i priključaka. Dušanovački most pokriva važna područja teritorije opštine Voždovac, a ograničen je i u pogledu kapaciteta i u pogledu priključaka.

„Problemi postoje i u javnom prevozu i u oblasti parkiranja, kao i u oblasti bezbednosti saobraćaja. Demokratska stranka Srbije se zalaže da se ovi problemi rešavaju sistemski i strateški. Naime, kada se realizuju strateški važni projekti na nivou Grada, neophodno je da oni budu prilagođeni interesu opštine Voždovac.

Demokratska stranka Srbije ima ljude, znanje, iskustvo i spremna je da - upornim i strpljivim radom - rešava nagomilane probleme u oblasti saobraćaja opštine Voždovac. Iz tog razloga pozivam naše sugrađane da 15. decembra izađu na izbore i podrže listu broj 4 Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", istakao je Zoran Pešović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.