DS i DJB dogovorili strategiju za Vračar, ali je koalicija još daleko

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i DJB dogovorili strategiju za Vračar, ali je koalicija još daleko

Demokratska stranka i pokret Dosta je bilo potpisali su Strategiju o zajedničkom upravljanju opštinom Vračar.

Pored rodne ravnopravnosti u izvršnoj vlasti, zahteva se, između ostalog, i borba protiv partijskog zapošljavanja.

- Gradska opština Vračar pruža šansu svim sposobnim ljudima, a posebno mladima, sa uspešno završenim fakultetom da budu prvi pozvani na posao u slučaju slobodnog radnog mesta u opštinskim organima. Postupak izbora je transparentan, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odabirom najstručnijih i najsposobnijih za radna mesta, obezbeđuje se promena i unapređenje u funkcionisanju sistema organa gradske opštine Vračar, a opština pokazuje svoje opredeljenje da je kriterijum za izbor stručnost, a ne stranačka pripadnost - rekli su iz opštine Vračar.

Prema potpisanoj strategiji, izbor direktora ustanova vršiće se po jasno utvrđenim kriterijumima na javnom konkursu uz nezavisnu komisiju. Direktorima sledi potpuna odgovornost i kontrola procesa rada i zaposlenih, a zaposleni ne mogu biti odbornici. Direktori ustanova za svoj rad odgovaraće Skupštini GO Vračar, a to podrazumeva redovan šestomesečni izveštaj o proteklom radu.

Strategija je dogovorena, samo da ne zapne na kraju oko personalnih rešenja pošto su iz DJB već rekli da su za čelne funkcije potrebna nova lica, a to automatski diskvalifikuje bivšeg predsednika opštine i nosioca liste DS na Vračaru Branimira Kuzmanovića.

Uostalom, i na Starom gradu se činilo da postoji dogovor DS i DJB sve do dan pred konstitutivnu sednicu...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.