DRENAŽA PODZEMNIH VODA U PAVILJONIMA

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRENAŽA PODZEMNIH VODA U PAVILJONIMA

BEOGRAD - Opština Novi Beograd finansira radove na drenaži i sanaciji podzemnih voda u nekoliko zgrada u Paviljonima, čime će trajno rešiti višegodišnje probleme stanara i sprečiti dalja plavljenja temelja i podruma.

Radovi su počeli u Radoja Dakića 2 i 4, a u planu je da se radi i u ulazima u Sremskih odreda 2, 4, 6, 8, 10 i 12, na Tošinom bunaru 67 i 79, Radoja Dakića 29, 31, 33 i 39, Pohorskoj 27, 33, 32 i 34 i u Otona Župančiča 31.

Radnici su već raskopali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odvodne kanale iz kojih se crpi voda, kako bi se mogle postaviti cevi kojima će se voda iz podruma sprovoditi u prihvatne šahtove i dalje u kanalizaciju.

- Problem s podzemnim vodama ovde postoji više od tri decenije. Zbog toga je najveći broj podruma bio potpuno neupotrebljiv, a s druge strane nije bilo zdravo ni živeti s tolikom vlagom. Opština je prošle godine počela sa sanacijom. Urađena je dreneža u osam zgrada, čime je trajno rešen problem, a sada nastavljamo dalje. Iz opštinskog budšeta za te poslove izdvojili smo oko 17 miliona dinara - rekao je predsednik opštine Nenad Milenković.

Prema rečima stanara, podzemne vode su pretile da ugroze i same temelje zgrada. U podrume se nije moglo ući ni u čizmama, a zgradom su se širili vlaga i neprijatni mirisi. Stanari kažu da je sve počelo kada je u rad puštena hidroelektrana "Đerdap".

Opština je prošle godine izdvojila sredstva i uspela da sredi ulaze u nekoliko zgrada u ulicama Sremskih odreda, Radoja Dakića, Džona Kenedija i na Tošinom bunaru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.