„DRAGIŠA“ JOŠ NIJE OBNOVLJEN

Izvor: Kurir, 09.Jan.2011, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„DRAGIŠA“ JOŠ NIJE OBNOVLJEN

Rekonstrukcija centralne zgrade KBC „Dr Dragiša Mišović“, koja je izgorela pre godinu i tri meseca, nikako da se završi, vrednost radova 650 miliona dinara

Spolja gladac - iznutra jadac...

Doduše, nije baš jadac, s obzirom na to da u KBC „Dr Dragiša Mišović" rade sjajni stručnjaci i požrtvovano osoblje, ali rekonstrukcija centralne zgrade nikako da se završi.

Jedina razlika je - novi krov. Ispod krova - sve po starom.

Do ozbiljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekonstrukcije još nije došlo.

- Posao ide najbrže što može. Administracija i prikupljanje dozvola je vrlo komplikovano - navodi direktor bolnice Radisav Šćepanović.

- Najpre se mora doneti odluka o javnoj nabavci, a odluka se donosi onda kad imate pare na računu firme koja raspisuje javnu nabavku. Taj postupak, kada imate pare i kad ga raspišete i objavite u Službenom glasniku, traje tri meseca - kaže Šćepanović, a prenose elektronski mediji.

Dosad je vlada SAD donirala 700.000 dolara koji će biti upotrebljeni za operacioni blok, a očekuje se novac turske vlade, kojim će se srediti drugi sprat, na kojem su operacione sale i intenzivna nega. Radovi bi trebalo da počnu u martu i da se odvijaju istovremeno.

- Vrlo brzo će početi radovi na vertikalama. To su vertikale vode, kanalizacije, struje, dojave požara, što mora da poveže svih osam etaža, što je dotrajalo i što je odavno moralo da se popravi - kaže Šćepanović.

Iako je prvobitna procena bila da će ukupna vrednost radova biti 150 miliona dinara, ta suma je daleko premašena i sada iznosi čak 650 miliona.

(U. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.