DO AUTOBUSA ZA 30, 60 ILI 180 DINARA Izlazak na peron Beogradske autobuske stanice za neke je DŽABE

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO AUTOBUSA ZA 30, 60 ILI 180 DINARA Izlazak na peron Beogradske autobuske stanice za neke je DŽABE

Beogradska autobuska stanica (BAS) uvela je novinu za usluge prevoza u prigradskom saobraćaju i omogućila kupovine karata za ovaj vid transporta, a stanična usluga za zonu 1 (do 40 kilometara) plaća se 30, dok za zonu 2 (do 70 kilometara) iznosi 60 dinara.

Naime, do sada je u prigradskim linijama važio samo Busplus sistem i karte nisu mogle da se kupe na šalterima, pa su putnici sa nepersonalizovanim karticama morali da kupuju žetone ili mesečne peronske karte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Odmah treba razjasniti jednu stvar, koja često nije najjasnija ni zaposlenima u preduzeću, a to je da peronska karta i stanična usluga nisu isto. Pojedinačna peronska karta košta 180 dinara i nju kupuju oni koji nemaju nikakve isprave kada dođu na stanicu. S druge strane, prilikom kupovine karte na šalterima BAS-a plaća se stanična usluga koja sada iznosi 30, odnosno 60 dinara, zavisno do zone grada – objašnjavaju u BAS-u.

Da podsetimo, kada je jula ove godine prigradski saobraćaj počeo da se odvija sa BAS-ovih polazišta, imaoci i personalizovanih i nepersonalizovanih Busplus kartica u prvo vreme, nisu plaćali bilo kakvu staničnu uslugu.

- Ova promena za zone 1 i 2 ne pogađa korisnike personalizovanih Busplus kartica, koji ni u narednom periodu neće plaćati staničnu uslugu prevoza – ističu iz BAS-a.

Za putnike koji ne poseduju personalizovane kartice još uvek postoji i mogućnost kupovine mesečne peronske karte u međumesnom saobraćaju po ceni od 800 dinara.

- Mesečne karte su se i do sada izdavale imaocima mesečnih prevozničkih karata u međumesnom saobraćaju, a izdavanje legitimacija za mesečnu peronsku kartu se ne naplaćuje – dodaju.

Na šalterima BAS-a u okviru međumesnih relacija može se kupiti karta do Mladenovca po ceni od 300 do 310 dinara, do Grocke od 280 dinara, kao i do Obrenovca od 210 do 240 dinara.

Uvođenje pomenute naplate radi se u cilju olakšavanja prevoza putnicima, budući da sistemi ovog prevoznika za kontrolu pristupa peronskom prostoru i autobusima nisu kompatibilni sa sistemima institucija koje su nadležne za izdavanje prevoznih isprava (kartica) u prigradskom saobraćaju.

Naime, Beogradska autobuska stanica je prethodnih decenija opsluživala autobuse i putnike samo u međumesnom i međunarodnom saobraćaju.

Ovog leta sa njihovih perona počeli su da kreću i polasci u prigradskom saobraćaju, a u njegovom organizovanju BAS je samo jedan od učesnika – pored gradskih institucija nadležnih za organizaciju javnog prevoza, prevoznika i tela nadležnih za samu napratu prevoza od putnika.

Kako su u BAS-u tada govorili, za premeštanje prigradskih polazaka sa stanice "Lasta Avala" na BAS bilo je potrebno da se velikim naporom što pre organizuje preko 150 polazaka u prigradskom saobraćaju, a još uvek se radi na pronalažanju optimalnog rešenja za putnike.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BAS naplaćuje ulaz: Spremite od 30 do 180 RSD

Izvor: B92, 17.Okt.2017

Beograd -- Beogradska autobuska stanica (BAS) uvela je novinu za usluge prevoza u prigradskom saobraćaju...BAS je omogućio kupovine karata za ovaj vid transporta, a stanična usluga za zonu 1 (do 40 kilometara) plaća se 30, dok za zonu 2 (do 70 kilometara) iznosi 60 dinara...Naime, do sada je u prigradskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.