DEVOJČICA SA VIOLINOM Zašto svira svaki dan u Knez Mihajlovoj?

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVOJČICA SA VIOLINOM Zašto svira svaki dan u Knez Mihajlovoj?

Ako ste ovih dana šetali Knez Mihailovom ulicom sigurno ste primetili devojčicu sa violinom, zastali, odslušali njeno muziciranje, a verovatno je i nagradili aplauzom ili sitnišem. A, da ste počeli razgovor s njom, Jovana Savić bi vam rekla i zašto svira.

Jovana svira kako bi skupila novac za novu, bolju violinu.

- Treba mi nova violina, za takmičenja. Dosad sam osvojila dva prva mesta na takmičenjima, a sredinom ovog meseca idem u Veronu na takmičenje - objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam je Jovana ponosito za sajt "24 sata", koji je usnimio i deo njenog prelepog nastupa.

Ona nastupa povremeno u Knez Mihailovoj ulici, inače je đak škole Vuk Karadžić, i muzičke Mokranjac.

Sa violinom se “druži” tri godine, a njeni profesori kažu da je veliki talenat.

- Rekli su mi da je odlična, pa sam odlučila da je podržim. Htelo je srce da mi prepukne kad je počela da svira na ulici, iako je to bila moja ideja. To je jedini način da kupi bolju violinu sa kojim može na takmičenja. Ova je koštala 500 evra, a malo bolja košta oko 1.500 evra - priča Jovanina mama Nina, koja je i sama završila muzičku akademiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Devojčica svira u Knez Mihailovoj da kupi novu violinu

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2015

Svi koji su ovih dana šetali Knez Mihailovom ulicom u Beogradu sigurno su primetili devojčicu sa violinom...Jovana Savić povremeno nastupa u Knez Mihailovoj, inače je đak škole Vuk Karadžić i muzičke škole Mokranjac. Kako kaže, svira kako bi skupila novac za novu, bolju violinu...- Treba mi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.